Ölümüyle ABD'yi Ayağa Kaldıran George Floyd Kimdir

TAKİP ET

Son dakika haberi: Ölümüyle ABD'yi ayağa kaldıran George Floyd'un otopsi raporu açıklandı.

Son dakika haberi: Ölümüyle ABD'yi ayağa kaldıran George Floyd'un otopsi raporu açıklandı.

ABD'yi ölümüyle ayağa kaldıran George Floyd'un otopsi raporu açıklandı. Bağımsız bir heyet tarafından yapılan ve sonuçları Minneapolis'te açıklanan ilk otopsi sonucuna göre George Floyd'un boğulma sonucu öldüğü belirlendi
BBC Türkçe'nin haberine göre bağımsız bir heyet tarafından yapılan otopsi sonucu George Floyd'un, boğularak öldüğü açıklandı. Adli patoloji uzmanı Dr. Michael Baden, devam eden bir kalp sorununun Floyd'un ölümünde etkili olmadığı sonucuna varıldığını açıkladı. İlk otopsi sonucu Minneapolis'te açıklandı.

FLOYD'UN AİLESİNDEN ŞİDDET KARŞITI AÇIKLAMA

Terrence Floyd, kardeşi George Floyd’un Minneapolis’te bir hafta önce öldürüldüğü ve şimdi taziye alanına dönüştürülen olay yerine gitti. Oldukça duygulandığı gözlenen Terrence Floyd, burada diz çökerek dua etti. Protestoculardan barışçıl kalmalarını isteyen Floyd, kardeşinin onun adına şiddet eylemlerinin düzenlenmesini istemeyeceğini ve bunların kardeşini geri getirmeyeceğini söyledi. Floyd, “Benim ailem barışçıl bir aile. Benim ailem Tanrı’dan korkar” dedi.

GEORGE FLYOD KİMDİR?

1974 ABD doğumlu olan George Floyd, Houston'dan Minneapolis'e çalışmak için gelmişti. Conga Latina Bistro'da güvelik görevlisi olarak çalışan Floyd'un 46 yaşında olduğu öğrenildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) polis tarafından dolandırıcılık suçuyla yakalanan siyahi vatandaş George Floyd, polisin orantısız güç kullanması nedeniyle nefessiz kalarak hayatını kaybetti. Olayın ardından pek çok ABD vatandaşı, George Floyd'un ölümünü protesto etmek için sokaklara çıktı. Minneapolis'te yaşanan olayından ardından Belediye Başkanı Jacob Frey, olaya karışan 4 polisin görevden alındığını duyurdu.