Okullar tekrar kapanır mı 2021? Uzaktan Eğitim Kalıcı Olacak

TAKİP ET

Artan vaka sayılarının ardından gözler okullar için alınacak karara çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı, illerde düşük, orta, yüksek ve çok yüksek risk durumlarına göre yüz yüze eğitime başladı. Normalleştirme çalışmaları sonrası 20 bin bandını aşan vaka sayıları nedeniyle öğrenci ve aileler okullar tekrar kapanacak mı? sorusunun yanıtı merak ediliyor. MEB Bakanı uzaktan eğitimin devam edeceğini duyurdu…

2020-2021 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitime 2 Mart tarihinden itibaren başlandı. Çok yüksek ve yüksek riskli illerde İlkokul ile birlikte sınavlara katılacak 8 ve 12. sınıf öğrencileri okula başladı. Düşük ve orta riskli illerde ise tüm eğitim öğretim faaliyetleri okullara yapılıyor. Son yapılan Kabine toplantısı sonrası yasak ve tedbirlerin tekrar gelip gelmeyeceği konusu araştırılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut uygulamaların devam edileceğini ifade etmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bundan sonraki süreçte hangi derslerin yüz yüze hangi derslerin uzaktan yapılabileceğine ilişkin yol haritası belirleyeceklerini söyledi. Peki okullar tekrar kapanacak mı? İşte MEB Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı uzaktan eğitim açıklaması!

OKULLAR TEKRAR KAPANACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde 2 Mart’ta İlkokul 1,2,3,4. sınıf, ortaokul 8. sınıf ve lise 12.sınıf yüz yüze eğitime başlama kararını aldı.

Düşük ve orta riskli illerde lise 9,10,11. sınıf öğrencileri haftada 2 gün, ortaokul 5,6,7.sınıflarda 2 gün yüz yüze eğitim verilecek.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde İlkokul öğrencileri ile Ortaokul 8 ve Lise 12. sınıf öğrenciler yüz yüze eğitim alacak.

Okulların kapanmasıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki hafta düzenlenmesi beklenen Kabine toplantısı sonrası okullarla ilgili yeni kararlar alınabilir. Vaka sayılarında yaşanan artış ile risk durumunda değişiklik olan illerde Hıfzıssıhha kurulu okullar için yeni karar alabilecek.

ZİYA SELÇUK AÇIKLADI! UZAKTAN EĞİTİM KALICI OLACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada “Salgın bitse de uzaktan eğitim kalıcı olacak” dedi. EBA altyapısını güçlendirdiklerini ifade eden Selçuk, hibrit modeli uygulamaya ilişkin ciddi bir deneyim sahibi olduklarını söyledi. Bundan sonra okullarla ilgili süreçte hangi derslerin yüz yüze hangi derslerin uzaktan yapılabileceğine ilişkin çalışmalardan sonra yeni yol haritası belirlenecek.

Açıklamasının devamında uzaktan eğitimin oluşturduğu güçlüklerin yanında büyük fırsatlar doğurduğunun altını çizen Bakan “ yıllardır gerçekleştirilmeye çalışılan eğitim-öğretim ortamlarının teknolojiyle bütünleştirilmesi çalışmaları için bir kaldıraç görevi gördü. Bakanlığımızın hâlihazırda var olan altyapısı, uzaktan eğitimin başlaması ile daha da güçlendirilerek öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından daha sık kullanıldı. EBA platformu dünyanın en çok ziyaret edilen eğitim sitesi haline geldi.” dedi.