Normalleşme için tarih verdi! Önemli ölçüde biter

TAKİP ET

Dünyada koronavirüsle mücadele sürerken, rahatlatan açıklama geldi.COVID-19 aşısı Pfizer-BioNTech'i geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin, Alman basınına, normalleşme sürecine ilişkin tarih verdi. Şahin, dünyanın Mayıs-Haziran aylarında normale dönebileceğini açıkladı.

Dünyayı saran Koronavirüse karşı aşı geliştiren Biontech şirketinin kurucusu Uğur Şahin normalleşme süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Uğur Şahin, yaptığı açıklamada, aşılamayla birlikte vaka sayılarında önemli ve kalıcı düşüşün Mayıs- Haziran aylarında gerçekleşeceğini söyledi.

KONTROL ALTINA ALINMASI BİTECEĞİ ANLAMINA GELMİYOR

Aşılamaya vurgu yapan Uğur Şahin, "Önemli kriter o döneme kadar yeterli sayıda insanın aşılanmış olması. Ancak COVID-19’un kontrol altına alınması, virüsün artık bulaşmayacağı ve tamamen biteceği anlamına gelmiyor. Sadece normal bir yaşama tekrar dönebileceğimiz anlamına geliyor" dedi.

Türkiye'de gün gün koronavirüs tablosu vaka ve ölüm sayıları! Son durum

AŞI 2 YILDA BİR TEKRAR EDİLMELİ

Koronavirüsteki mutasyonların artmasından dolayı durumun endişe verici olduğunu belirten Şahin, geliştirdiği aşının bu kadar yüksek etki etmesini beklemediğini de sözlerine ekledi.

Uğur Şahin, geliştirdikleri covid-19 aşısının virüsün insan vücudundaki gelişiminin engellendiğine dikkat çekerken koronavirüs aşısının her 2 yılda bir tekrar edilmesi gerektiğini vurguladı.

DÜNYA GENELİNDE ÖLENLERİN SAYISI 2,5 MİLYONU GEÇTİ

Koronavirüs verilerinin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre, dünya genelinde virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 2 milyon 500 bin 186'ya ulaştı.

Bugüne kadar Kovid-19 kaynaklı en fazla can kaybı 515 bin 408 ile ABD'de kaydedildi.

Türkiye'de bugün itibarıyla toplam 28 bin 285 kişi yaşamını yitirdi.

Çin'in Vuhan eyaletinde 2019 yılının  Aralık ayında ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan Covid-19, 200'den fazla ülke ve bölgeye yayıldı.