Mutlu Fen ve Teknoloji Laboratuvarı Açıldı

TAKİP ET

18 Mart Çanakkale Deniz zaferi günü münasebeti ile Şehit M. Ali M. Dündar Ortaokulunda Tiyatro ve kutlama etkinliği düzenlendi.

Tiyatro gösterisinin ardından Mutlu Akademi Fen ve Teknoloji Laboratuvarı açılışı yapıldı. 

18 Mart yıldönümü vesilesiyle yapılan etkinliklere İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt hayırsever Avukat Hüseyin Mutlu Rektör Başdanışmanı Sosyal Bilimler Müdürü Doç.Dr. Sefa Usta, Sosyal Bilimler Müdür Yardımcısı Doç. Dr Murat Bay,  Şehit M.A. M. Dündar’ın annesi Şerif’e Dündar ve öğrenci velileri katıldı. İehit M. Ali Mevlüt Dündar Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale Geçilmez Tiyatro Oyunu sergilendi. Programa katılanlar tiyatro oyunu sırasında duygu dolu anlar yaşadılar. Tiyatro gösterisinin ardından okul korusu Çanakkale Türküleri seslendirdi. Programın ardından Okul müdürü Ayhan İncedal Fen Laboratuvarı ve Kütüphane için verdiği desteklerden ötürü Hayırsever Av. Hüseyin Mutlu’ya teşekkür ederek plaket taktim etti. 
Çocuklara Çanakkale Müjdesi

Av. Hüseyin Mutlu bir konuşma yaparak Tiyatro gösteri ve Çanakkale etkinliklerini çok başarılı bulduğunu belirtti. Mutlu konuşmasında; “Bu Millete 107 yıl önce kötü emellerini dayatmak isteyenler bu Milletin gençleri dur demesini bilmiştir. Bu güzel gösteriniz bize umut veriyor, bizde teşekkür etmek için Çanakkale’yi görmeyen gençlerimizle bir Çanakkale ziyareti gerçekleştirelim. İnşallah havalar biraz daha güzelleşince bir gezi düzenleyelim. Coşkuyla okuduğunuz İstiklal marşımızda bu ruhun gram eksilmediğini artarak devam ettiğini bugün olsa yine birlikte Osmanlı tokadını vuracağımızı gösterdiniz. Bizde bu ruhun sahipleri siz gençlerimize Çanakkale gezisi hediyemizi size armağan edeceğiz. Gençler derslerinize çok çalışın, Fen Laboratuvarının kapısında yazan Aziz Sancar hocamızın sözünü unutmayın “40 yaşına kadar 18 saat çalıştım, 40dan sonra 12 saate düşürdüm.” Çok önemli. Ders çalışmakla bişey kaybetmezsiniz, 100 yıl önce top tüfek önemliydi, şuan kalem ve bilgi en büyük silahımız. Lütfen geri kalmayın, ilimle kuşanıp laboratuvarımızı kütüphanelerimizi kullanalım okuyalım. Karamanoğlu Mehmet beyin Türkçe şuurunu unutmayalım, Yunus Emrenin hoş görüsünü unutmayalım, Piri Reisin yeni ufuklara açılan heyecanını unutmayalım. Sizler başarılı olacaksınız. Bu Milletin gelecek teminatısınız.” diyerek sözlerini tamamladı. İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt’ta bir konuşma yaparak öğrencileri tebrik etti. Hayırsever Av. Hüseyin Mutlu’ya da ayrıca teşekkür eden Kurt; “Hüseyin beye okullarımıza vermiş olduğu destekten ötürü çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımıza yapılan destekler geleceğimize yatırımdır.” dedi.

18 Mart Çanakkale programı ardından Mutlu Fen ve Teknoloji Laboratuvarı kurdele kesilerek açıldı. Açılışın ardından laboratuvarda incelemeler bulunan protokol üyeleri öğrencilerle birlikte deney ve laboratuvar araç gereçlerini incelediler.