Millet Bahçesi'nin Yapımına Başlandı

TAKİP ET

Karaman da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirilen Aktekke Millet Bahçesinde, ihaleyi alan yükleyici firma vakit kaybetmeden çalışmalara başladı.

Karamanlıların merakla beklediği Millet bahçesinde çalışmalar, yüklenici firma tarafından hızlı bir şekilde başladı.

Çalışmanın,  iki etap halinde yapılacağı daha önce açıklanmıştı.  43.700 m² alan üzerinde inşa edilecek olan ilk etap çalışmasının, 660 m² Millet Kıraathanesi, 127 araçlık otopark, 857 adet ağaç, 28.000 adet çalı, 24.855 m² çim, 973 m² çocuk alanları, 115 m² kuru havuz, 265 m² fitness alanı, 627 m bisiklet yolu ve koşu parkuru, 21 adet kameriye, 91 adet bankın, en kısa sürede tamamlanılarak projenin 2. Etabına geçilmesi planlanıyor.

Aktekke Millet Bahçesinin, Karaman kalesi etrafının, şehrin cazibe merkezine dönüşmesi ve yaşanılabilir, sosyal yaşamın güçlü ve ticaretin şehrin yapısına uygun olarak hazırlanan bu tarz projelerle Karaman'ın değerinin, daha da yükseltilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bizzat yapmış olduğu açıklamalar ile Karaman da Millet Bahçesinin yapımı konusunda Bakanlık olarak bütün desteği sağlayacaklarını açıklamış ve Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser de vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkürlerini iletmişlerdi.