Meteoroloji turuncu alarm verdi! Karaman hava durumu nasıl olacak?

TAKİP ET

Meteoroloji, Türkiye genelinde birçok bölgeye sarı ve turuncu uyarılarda bulundu. Yapılan uyarılar üzerine Karaman'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 il için sarı, 6 il için turuncu uyarıda bulundu. Karaman'ın çevresindeki birçok il uyarı alırken, Karaman'da hava şartları mevsim normallerinde seyredecek. Hafta içi bir gün sağanak yağmur beklenirken, diğer günlerin parçalı bulutlu olarak geçeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojinin verilerine göre, Karaman'da parçalı bulutlu ve 25 derece sıcaklık ortalaması ile başlayacak olan 14 haziran haftası, mevsim normallerinde hava olayları ile devam edecek.

ÇARŞAMBA SAĞANAK YAĞMUR BEKLENİYOR

Karaman'da hava durumu, 16 haziran çarşamba gününe kadar parçalı bulutlu ve kısmen güneşli olarak ilerleyecek. Çarşamba günü ise gök gürültülü sağanak yağış meydana gelmesi bekleniyor. Sağanak yağmur ile birlikte hava sıcaklığının da 4 derece düşeceği tahmin ediliyor.

Haftanın devam eden günlerinde henüz bir yağmur beklentisi bulunmuyor. Haftanın en sıcak gününün 18 haziran cuma günü olacağı tahmin ediliyor.

22 İL İÇİN SARI, 6 İL İÇİN TURUNCU UYARI

Meteoroloji, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, İzmir, Manisa, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Sinop, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Denizli, Burdur için sarı uyarı, Düzce Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu için ise turuncu uyarıda bulundu.

Yağışların şiddetli olduğu, özellikle turuncu uyarı alan bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

METEOROLOJİ SARI UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

METEOROLOJİ TURUNCU UYARI NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.