Meteoroloji müjdeyi verdi: Karaman'da 3 gün sürecek yağış geliyor!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı bölgelerinde hava durumunun nasıl olacağını duyurdu. İstanbul dahil birçok kent için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Peki Karaman'da yağmur ne zaman yağacak? İşte detaylar:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın kuzeyi, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç bölgeleri, İskenderun Körfezi çevresi, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Batı Karadeniz’in batısı ve doğu kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık olacak.

Ayrıca, yağışların Ege’nin doğusu, Batı Akdeniz’in iç bölgeleri ve İç Anadolu’nun güneybatısında yer yer kuvvetli olabileceği uyarısı yapıldı. Peki Karaman'da yağmur ne zaman yağacak?

Sıcaklık ve Rüzgar Durumu

Bugünün hava durumu tahminlerine göre, yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyredecek. Rüzgarın ise kuzey kesimlerde kuzeyli, güney kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor. Yağış alan bölgelerde ise rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Yerel Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji, vatandaşları yerel kuvvetli yağışlara karşı da uyardı. MGM’den yapılan açıklamada şu uyarılarda bulunuldu:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; iç batı bölgelerinde Cumartesi görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta ve Burdur illeri ile Kütahya ve Eskişehir’in güney, Konya’nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Karaman için 02 Eylül - 06 Eylül Hava Durumu Tahmini

Karaman

02 Eylül Cumartesi günü hava Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı olacak. Sıcaklık 17 ile 31 derece arasında değişecek.

03 Eylül Pazar günü Yer Yer Sağanak Yağışlı devam edecek ve sıcaklık 16 ile 27 derece arasında olacak.

04 Eylül Pazartesi günü hava Yer Yer Sağanak Yağışlı olacak ve sıcaklık 15 ile 27 derece arasında değişecek.

05 Eylül Salı günü hava AZ BULUTLU olacak ve sıcaklık 15 ile 30 derece arasında olacak.

06 Eylül Çarşamba günü ise hava AZ BULUTLU olacak ve sıcaklık 15 ile 31 derece arasında değişiklik gösterecek.