Meteoroloji'den güncel hava durumu tahmini: Karaman'a yağmur yağacak mı?

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), güncel hava durumu tahminlerini kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde 44 ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarının görülmesi bekleniyor. Peki Karaman'da pazartesi günü yağmur yağacak mı? İşte ayrıntılar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), güncel hava durumu tahminlerini sosyal medya üzerinden duyurdu. Yedi günlük tahminlerin yer aldığı harita ile birlikte yapılan açıklamada, "3 - 9 Eylül 2023 tarihleri arasında hava sıcaklıklarının iç kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer bölgelerde ise mevsim normallerine yakın seyredeceği tahmin ediliyor." denildi.

Sağanak Yağış Uyarısı

Özellikle Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Çorum ve Kastamonu illerinde yerel olarak kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram) yağışlar bekleniyor. Samsun'un doğusu ile Ordu'nun batısında ise yer yer çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kilogram) sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar tahmin ediliyor. Yağışların pazartesi akşam saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi öngörülüyor.

Ayrıca pazartesi erken saatlerden itibaren İç Anadolu'nun bazı bölgelerinde, özellikle Ankara, Eskişehir, Konya, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Niğde illerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli yağışlar ile gök gürültülü sağanaklar yaşanması bekleniyor.
   
Ankara İçin Kritik Uyarı

Başkent Ankara'da da bu akşam saatlerinden itibaren güney ilçelerden başlayarak il genelinde yerel olarak kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram) yağışlar bekleniyor. Güney ve doğu ilçelerinde ise yer yer çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kilogram) sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülebilir. Yağışların pazartesi akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak etkili olması öngörülüyor.

Orta Karadeniz, İç Anadolu ve Başkent bölgesinde beklenen yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşım aksamaları, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Yağış Beklenen İller

Yağışların etkili olması beklenen iller şunlardır: Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa, Uşak, Denizli, Burdur, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Sakarya, Bilecik, Bartın, Zonguldak, Karabük, Bolu, Düzce, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Karaman, Konya, Mersin, Adana, Osmaniye, Sivas, Giresun, Trabzon, Rize ve Ardahan.

Karaman Hava Durumu

Karaman'da hafta sonu beklenen yağışlar etkili olmalı. Ancak meteorolojiden paylaşılan güncel rapora göre yağmur beklenen iller arasında yer alıyor. Peki Karaman'a yağmur yağacak mı? İşte detaylar... 

Karaman ve İlçelerinde 5 Günlük Hava Tahmini

Merkez

Pazartesi günün başlangıcıyla birlikte Karaman merkezde gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Termometreler 15°C'den başlayarak gün boyunca 25°C'ye kadar yükselecek. Ardından, 5 Eylül Salı günü günü parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ve sıcaklık 13°C'den başlayarak 28°C'e kadar yükselecek. 6 Eylül Çarşamba hava az bulutlu olacak ve sıcaklık 13°C ile 29°C arasında değişecek. 7 Eylül Perşembe günü ise az bulutlu bir hava devam edecek ve sıcaklık 14°C ile 29°C arasında değişecek. 8 Eylül Cuma günü ise hava az bulutlu olarak devam edecek ve sıcaklık 13°C ile 27°C arasında değişecek.

Ayrancı

04 Eylül

Ayrancı ilçesinde de 4 Eylül Pazartesi günü gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Sıcaklık 15°C ile başlayarak 25°C'e kadar yükselecek. Ardından, 05 Eylül Salı günü parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ve sıcaklık 12°C'den başlayarak 28°C'e kadar yükselecek. 6 Eylül Çarşamba hava az bulutlu olacak ve sıcaklık 13°C ile 28°C arasında değişecek. Çarşamba günü ve Perşembe günü de hava az bulutlu olarak devam edecek ve sıcaklık 14°C ile 29°C arasında değişecek. Cuma günü ise hava az bulutlu olarak devam edecek ve sıcaklık 13°C ile 27°C arasında değişecek.

Başyayla

04 Eylül

Başyayla ilçesinde de 4 Eylül Pazartesi günü gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Sıcaklık 15°C ile başlayarak 23°C'e kadar yükselecek. Ardından, 5 Eylül Salı günü parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ve sıcaklık 13°C'den başlayarak 26°C'e kadar yükselecek. 6 Eylül Çarşamba hava az bulutlu olacak ve sıcaklık 14°C ile 28°C arasında değişecek. Çarşamba günü ve Perşembe günü de hava az bulutlu olarak devam edecek ve sıcaklık 15°C ile 29°C arasında değişecek. Cuma günü ise hava az bulutlu olarak devam edecek ve sıcaklık 15°C ile 29°C arasında değişecek.

Ermenek

04 Eylül

Ermenek ilçesinde de 4 Eylül Pazartesi günü gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Sıcaklık 14°C ile başlayarak 24°C'e kadar yükselecek. Ardından, 5 Eylül Salı günü  parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ve sıcaklık 13°C'den başlayarak 26°C'e kadar yükselecek. 6 Eylül Çarşamba hava az bulutlu olacak ve sıcaklık 14°C ile 28°C arasında değişecek. Çarşamba günü ve Perşembe günü de hava az bulutlu olarak devam edecek ve sıcaklık 15°C ile 30°C arasında değişecek. Cuma günü ise hava az bulutlu olarak devam edecek ve sıcaklık 15°C ile 30°C arasında değişecek.

ERMENEK_KAYAK

04 Eylül

Ermenek Kayak Merkezi'nde de 4 Eylül Pazartesi günü gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Sıcaklık 12°C ile başlayarak 20°C'e kadar yükselecek. Ardından, 5 Eylül Salı günü parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ve sıcaklık 10°C'den başlayarak 22°C'ye kadar yükselecek. 6 Eylül Çarşamba hava az bulutlu olacak ve sıcaklık 12°C ile 24°C arasında değişecek. Çarşamba günü ve Perşembe günü de hava az bulutlu olarak devam edecek ve sıcaklık 14°C ile 26°C arasında değişecek. Cuma günü ise hava az bulutlu olarak devam edecek ve sıcaklık 13°C ile 25°C arasında değişecek.

Kazımkarabekir

04 Eylül

Kazımkarabekir ilçesinde de 4 Eylül Pazartesi günü gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Sıcaklık 15°C ile başlayarak 24°C'e kadar yükselecek. Ardından, 5 Eylül Salı günü parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ve sıcaklık 13°C'den başlayarak 28°C'e kadar yükselecek. 6 Eylül Çarşamba hava az bulutlu olacak ve sıcaklık 13°C ile 28°C arasında değişecek. Çarşamba günü ve Perşembe günü de hava az bulutlu olarak devam edecek ve sıcaklık 14°C ile 29°C arasında değişecek. Cuma günü ise hava az bulutlu olacak ve sıcaklık 14°C ile 28°C arasında değişecek.

Sarıveliler

04 Eylül

Sarıveliler ilçesinde de 4 Eylül'de gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Sıcaklık 14°C ile başlayarak 21°C'e kadar yükselecek. Ardından, 5 Eylül'de parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ve sıcaklık 12°C'den başlayarak 24°C'e kadar yükselecek. 06 Eylül'de hava az bulutlu olacak ve sıcaklık 12°C ile 27°C arasında değişecek. Çarşamba günü ve Perşembe günü de hava az bulutlu olarak devam edecek ve sıcaklık 14°C ile 28°C arasında değişecek. Cuma günü ise hava az bulutlu olarak devam edecek ve sıcaklık 14°C ile 27°C arasında değişecek.