Medical Point Gaziantep'te "Pembe Ekim Farkındalık Etkinliği" gerçekleştirildi

TAKİP ET

- Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin: - "Meme kanserinin erken teşhisle tedavisi mümkünken ilerleyen dönemde tedavisi zorlaşan bir hastalıktır. Erken farkına varmak...

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Pembe Ekim Farkındalık Etkinliği gerçekleştirildi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, etkinlikte, Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin, başhekim yardımcısı Doç. Dr. Ataman Gönel, genel cerrahi uzmanları Prof. Ahmet A. Balık, Doç. Dr. Mesut Gül, Doç. Dr. Ersin Borazan ve Op. Dr. Mehmet Ali Melik hastaların sorularını yanıtladı.

Açıklamada, etkinlikte yaptığı değerlendirmelere yer verilen Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin, ekim ayı boyunca tüm dünyada meme kanseri farkındalığı konusunda etkinlikler yapıldığını bildirdi.

Kendilerinin de hastanede farkındalık için stant oluşturduklarını kaydeden Şahin, İnsanlarımızı bu tehlikeli hastalıktan korumak için yapmaları gereken önerilerle ilgili bilgilendirmeye çalışıyoruz. Meme kanserinin erken teşhisle tedavisi mümkünken ilerleyen dönemde tedavisi zorlaşan bir hastalıktır. Erken farkına varmak amacıyla meme kanseri ile ilgili tüm kadınlarımızın bilgi sahibi olmasını amaçlıyoruz. açıklamasında bulundu.

- Meme kanseri her 8 kadından bir tanesinde görülebiliyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mesut Gül, meme kanserinin giderek arttığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Meme kanseri maalesef tüm dünyada ve ülkemizde son yıllarda giderek sıklığı artmaktadır. Hastanemizde de farkındalık oluşturmak için bilgilendirme toplantıları ve etkinlikler yapmaktayız. Meme kanseri her 8 kadından bir tanesinde görülebiliyor. Genellikle de 40 yaş üzeri kadınlarda sıklığı giderek artmaktadır. Fakat iyi tarafı toplum bilinci ve farkındalığın artmasıyla birlikte erken safhalarda yakalanan meme kanserlerinde artık tamamen hastanın meme dokusu bozulmadan iyileşebilmektedir.

Doç. Dr. Gül, erken teşhisin önemine değinerek, Erken teşhis önerimiz 20 yaşında her kadının her ay kendi kendisine meme muayenesi yapması çünkü hastalığı en erken kadın kendisi hissediyor. 40 yaşından itibaren görüntülü tetkiklerle taramalar yapılmaktadır. Yılda bir defa bir uzman hekim muayenesini öneriyoruz. açıklamasında bulundu.

Meme kanserine yakalanarak Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde yapılan tedavilerinin ardından iyileşen kadınlar ise hastane ve doktorlara teşekkür ederek, meme kanseri ile mücadeleleri hakkında bilgi verdi.

Etkinlik sonunda hastane yönetimi, hekimleri ve çalışanları hastane girişinde pembe balon uçurdu.


AA