Mamak Belediyesi, Gökçeyurt Mahallesi'ndeki Ekolojik Vadi'yi yeni bitkilerle buluşturuyor

TAKİP ET

Mamak Belediyesi, Gökçeyurt Mahallesi'ndeki 23 dönümlük lavanta bahçesine sahip Ekolojik Vadi'ye, çilek, kekik, adaçayı, biberiye ve çeşitli sebzeler ekiyor.Mamak Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri Ekolojik Vadi'deki bitki çeşitliliğini artırmak amacıyla 30 bin çilek, 20 bin kekik, 9 bin 200 adaçayı, 8 bin biberiye kökü ile patlıcan, biber ve domates fidelerini ekmeyi sürdürüyor.Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Mamak...

Mamak Belediyesi, Gökçeyurt Mahallesi'ndeki 23 dönümlük lavanta bahçesine sahip Ekolojik Vadi'ye, çilek, kekik, adaçayı, biberiye ve çeşitli sebzeler ekiyor.

Mamak Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri Ekolojik Vadi'deki bitki çeşitliliğini artırmak amacıyla 30 bin çilek, 20 bin kekik, 9 bin 200 adaçayı, 8 bin biberiye kökü ile patlıcan, biber ve domates fidelerini ekmeyi sürdürüyor.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Mamak Belediyesi Başkanı Murat Köse, bir şehrin yeşil alanlarının arttıkça değerinin de arttığını belirterek, bu alanların insanların dinlenmelerini sağladığını kaydetti.

Köse, yeşil alanların, yaşam kalitesini artırmanın yanı sıra kentin ekonomisine de katkı sağladığını vurgulayarak, Gökçeyurt Mahallesi'nde hayata geçirdiğimiz Ekolojik Vadi de bunlardan biri. Çocuklarımızın köy yaşantısını yerinde görmesini isteyen aileler burayı ziyaret ediyor. Şehir hayatının karmaşık ve gürültülü atmosferinden uzaklaşarak toprakla iç içe olmanın keyfini sürüyorlar. ifadelerini kullandı.