Kumluca'da Sevgi ve Barış Huzur Evleri projesi hayata geçiyor

TAKİP ET

ANTALYA (AA) - Kumluca ilçesinde, kırsal alanların gelirlerinin artması ve cazibe haline gelmesi amacıyla Sevgi ve Barış Huzur Evleri (SEBHEV) projesi hayata geçiriliyor.Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü Altınyaka Şefi Ahmet Kocabıyık'ın koordinatörlüğünde yürütülecek proje için Kumluca'ya bağlı Gölcük Mahallesi'nde vatandaşlara bilgilendirme toplantısı yapıldı. Proje kapsamında öncelikle pilot bölge seçilen ilçe merkezinde 60 kilometre uzaklıktaki Gölcük Mahallesi'nde ikamet...

ANTALYA (AA) - Kumluca ilçesinde, kırsal alanların gelirlerinin artması ve cazibe haline gelmesi amacıyla Sevgi ve Barış Huzur Evleri (SEBHEV) projesi hayata geçiriliyor.

Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü Altınyaka Şefi Ahmet Kocabıyık’ın koordinatörlüğünde yürütülecek proje için Kumluca'ya bağlı Gölcük Mahallesi'nde vatandaşlara bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Proje kapsamında öncelikle pilot bölge seçilen ilçe merkezinde 60 kilometre uzaklıktaki Gölcük Mahallesi'nde ikamet edilmeyen atıl evler tespit edilecek. Bu evler restore edilerek yaşanabilecek hale getirildikten sonra, büyük şehirlerdeki, emekli olmuş ailelere uygun bir fiyat ile kiraya verilecek.

Kocabıyık, insanları son baharını üreterek geçirmesi için SEBHEV projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Bu proje sayesinde kırsal bölgelerin ekonomik ve sosyal açıdan hareketlenmesini hedeflediklerini ifade eden Kocabıyık, şunları ifade etti:

Bu proje sayesinde, şehir ortamından bunalmış, kırlarda nefes almak isteyen çok ucuz kiralarla kırsal alanda oturmak isteyenlere kapı açıyoruz. İnsanlarımızın bahçesinde sebze meyve üretmek isteyenler hayallerini gerçekleştirebileceği ortamlar oluşturuyoruz. Tavuk, keçi veya inek gibi hayvan besleyebilecekleri ve bunların yumurta, sütü ve etinden gelir sağlamak isteyenlere imkan sağlıyoruz. Pilot bölge olarak Gölcük Mahallemizi seçtik. Ardından Büyükalan ve Karacağaç ve Altınyaka mahallelerimizde de aynı projeyi uygulamayı düşünüyoruz.

Projeye merkezi Gölcük Mahallesi'nde bulunan Gölcük Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi de destek veriyor. Proje tanıtımı esnasında 8 aile, evlerinin restore edilmesi halinde proje dahilinde kiraya verebileceklerini söyledi.