Küba'nın Ankara Büyükelçisi Nunez, Türk turizmcileri ülkesinde yatırım yapmaya çağırdı:

TAKİP ET

- "Türkiye'nin ve Antalya'nın turizm alanındaki tecrübelerinden yararlanmak isteriz. Özellikle Antalyalı golf turizmi yatırımcılarını da Küba'da görmek isteriz"

Küba'nın Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez, Türkiye'nin ve Antalya'nın turizm alanındaki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirterek, "Özellikle Antalyalı golf turizmi yatırımcılarını da Küba'da görmek isteriz." dedi.

Nunez ile Küba Ticaret Ataşesi olan eşi Ileana Nunez, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin'i ziyaret etti.

Nunez, ziyarette, Antalya'yı, özellikle Kaleiçi'ni ve Türk yemeklerini çok sevdiğini belirtti.

Antalya'da otellerde ve tatil köylerinde çalışan, akrobasi, dans ve çeşitli sahne sanatlarını icra eden bin civarında Küba vatandaşı bulunduğunu ifade eden Nunez, birçok uluslararası otel zincirinin Küba'da yatırımları olduğunu bildirdi.

"Türkiye'nin ve özellikle Antalya'nın turizm alanındaki tecrübelerinden yararlanmak isteriz. Antalyalı golf turizmi yatırımcılarını da Küba'da görmek isteriz." ifadesini kullanan Nunez, THY'nin Küba'ya seferleri olduğunu, havalimanını Türk-Küba ortak girişiminin işlettiğini belirtti.

Nunez, Küba'nın, Latin Amerika pazarına açılmak isteyen Antalyalı yatırımcıları için önemli fırsatlar sunduğunu, Türk firmaların Küba'yı Latin Amerika pazarına giriş kapısı olarak değerlendirebileceklerini bildirdi.

Nunez, salgın sonrası ilk fırsatta Türk ve Kübalı iş insanlarını bir araya getirecek organizasyonlar yapmak istediklerini ifade etti.

- "Antalya olarak iş birliğine hazırız"

Davut Çetin de Küba'nın ekonomik ve siyasi yapısı ile iki ülke arasındaki coğrafi uzaklık gibi etkenlerin Küba ile ticaretin yıllar itibarıyla düşük seviyelerde seyretmesine neden olduğunu belirtti.

Çetin, şunları kaydetti:

"Odamıza kayıtlı 4 bin 243 yabancı sermayeli firma içinde Küba sermayeli bir tane organizasyon firması bulunuyor. Antalya'nın 2020'de toplam 2 milyar dolarlık ihracatında Küba'ya ihracatı bulunmuyor. Antalya 2020'de toplam 1,15 milyar dolarlık ithalatında Küba'dan 75 bin 782 dolarlık ithalat gerçekleştirmiş. İkili ticaretimizin daha da geliştirilebilmesi ve iş insanlarımızın iki ülkedeki yeni girişimlerini desteklemek adına, Küba tarafıyla yeni iş birliği alanlarının istişare edilmesi önem taşıyor."

Çetin, Nunez çiftine, ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı bir tablo ile Zeytinpark seti hediye etti.