Koronavirüste Karaman Yine Zirvede

TAKİP ET

Koronavirüs vaka sayıları 1 haftalık raporunda Karaman, Konya ve Ankara zirvede yer aldı.

Koronavirüs'ün son 1 haftalık raporunda Karaman, Konya ve Ankara vaka sayılarında zirvede yer aldı.

Çin'in Wuhan eyaletinde başlayıp Dünya'yı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) günden güne yayılmaya devam ediyor.

Koronavirüs şu ana kadar Dünya üzerinde 34,3 milyon kişiye bulaşırken 1,02 milyon kişinin hayatıın kaybetmesine sebep oldu. Türkiye'de ise Koronavirüs 322 bin kişiye bulaşırken 8,325 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığının 21.09.2020-27.09.2020 tarihleri arasında açıkladığı verilerde 100.000 kişiye düşen covid-19 hasta sayısında 29,5 lik değerle Karaman, Konya ve Ankara'nın yer aldığı Batı Anadolu bölgesi Türkiye'de geçtiğimiz haftanın en yüksek değerlerine sahip bölgesi oldu. Bir önceki haftaya nazaran ,2 'lik bir düşüş olarak değişim olsada Türkiye genelinde en fazla vaka sayısına sahip bölge oldu. Batı Anadoluyu, içinde 8 ilin bulunduğu Orta Anadolu bölgesi 29,1 'lik değeriyle takip etti.

Bünyesinde Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'ni bulunduran Batı Marmara 2,6 'lık değerle en az vaka görülen bölge oldu.

Toplam 992 vefat sayısı ile Batı Anadolu bölgesi 1,156 vefat sayısına sahip Güneydoğu Anadolu bölgesinden sonra 3. sırada yer aldı. 2874 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul en fazla ölü sayısına sahip ilimiz oldu.

Özellikle yaz aylarında sayıların oldukça düşüleceği ön görülsede Karaman, Konya ve Ankara'nın yer aldığı Batı Anadolu bölgesi özellikleTemmuz Ağustos ve Eylül aylarında en fazla vaka sayılarına sahip bölge oldu.