Koramaz Vadisi'ne yapılmak istenen taş ocağına mahalle sakinlerinden tepki

TAKİP ET

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile İl Başkanı Ümit Özer, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Koramaz Vadisi'ne yapılmak...

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile İl Başkanı Ümit Özer, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Koramaz Vadisi'ne yapılmak istenen taş ocağına tepki gösteren vatandaşlara destek verdi.

Milletvekili Arık, Melikgazi ilçesi Subaşı Mahallesi'ni ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Mahalle muhtarı, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Koramaz Vadisi'ne yapılmak istenen taş ocağını göstererek, bunu durdurmaları için destek talebinde bulundu.

Bir tarih ve cennet olan bu yere herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade eden Arık ise burada tarihe, tarım ve sulama alanlarına bir zarar varsa, o zaman bir kişinin para kazanması için bu kadar insanın mağdur edilmemesi gerektiğini belirtti.

ÇED raporunun nasıl alındığının araştırılması gerektiğini kaydeden Arık, şunları söyledi:

"Böyle bir yere nasıl oldu da ruhsat verildi, hangi şartlar altında ruhsat verildi, bunların da takipçisi olacağız. Ben bu konuyu TBMM'de gündeme taşıdım. Köylülerin topladığı imzaları da biliyorum. Burada yaşayan insanlar, 'biz bunu istemiyoruz, bu doğamıza, toprağımıza, suyumuza, insanımıza zararlı' diyorsa o zaman bunun geri çekilmesi lazım. Bu madenin faaliyetlerine başlamadan önce durdurulması lazım. Bu konuda üzerime düşün her şeyi yapacağıma söz veriyorum. Konunun takipçisi olacağım. Umarım bu sorununuz bir an önce çözülür."

Öte yandan mahalle sakinlerinin, yapılmak istenen taş ocağı için hukuki süreç başlattığı öğrenildi.