Koparak Dökülen Saçlar İçin Şampuan

TAKİP ET

Saçlarımız vücudumuzun en çok dikkat çeken bölgelerinden bir tanesidir.

Saçlarımız vücudumuzun en çok dikkat çeken bölgelerinden bir tanesidir.

Bu sebep ile saçlarımız için oluşan tehditler ya da problemler her kişiyi oldukça endişelendirmektedir. Saçlarımız bizi çeşitli koşullar altında kafa derimizi korur ve bazen de başımıza alabileceğimiz darbeler sonucunda basınç, acı gibi duyuların daha kolay harekete geçmesini sağlar.

Aynı zamanda vücudu sıcaklık ve soğukluk etkenlerinden de koruyarak denge kurmasına yardım eden bir yapıya sahiptir. Tüm bu olumlu vücut etkilerinin yanı sıra tabi ki her insan için önemli olan diğer bir etkisi de estetik katkısıdır. Saçlarımız vücudumuzun, yeri geldiğinde en çok dikkat çeken noktası olabiliyor. Bu nedenle saçlarımızın vücudumuzda sağlıklı ve bakımlı bir şekilde büyümeye devam etmesi için çeşitli noktalara daha çok dikkat etmeliyiz.

Sağlıklı, parlak ve her şeyden daha önemlisi olan güçlü saçlara sahip olmak hem estetik açıdan görüntümüzü daha çekici kılıyorken aynı zamanda saçlarımızın sağlıklı olması ile beraber saç derimizin de olası rahatsızlıkları ortadan kalkmış oluyor. Bu nedenle saçlarımıza yapacağımız düzenli bakımlar oldukça önemli bir hal alıyor. Saç tipimiz ne olursa olsun yapacağımız bakımları aksatmamak ve sağlık problemimize göre uygun bir çözüm belirlemek gerekmektedir.

Tam olarak yeterli beslenememiş, bakımsız ve güçsüz olan saçlar kolayca kopabiliyor. Çoğu insan koparak dökülmeyi, saç derisinden ayrılarak başka bir deyiş ile saç derisinde tutunamayarak oluşan dökülme ile karıştırıyor. Fakat ikisi arasındaki farkı anlayabilmek bu sorunu çözmenin baş adımı halini alıyor. Bu nedenle öncelikle dökülen saçlarımızın neden döküldüğünün sebebini bulmak gerekmektedir. Eğer dökülme tipimiz koparak dökülme ise o zaman yapmamız gereken şey koparak dökülen saçlar için şampuan kullanmaktır.

Koparak dökülen saçlar için şampuan, içinde barındırdığı içerik listesi ile önceliği onarmak olan şampuan tipidir. Koparak dökülmeler sebebi ile bu zamana kadar saçlarınızda oluşmuş olan zararı onarmak bu dökülme tipini durdurmanın ilk adımıdır. Onarılamayan saçlar dökülmeye devam etmekte ve özellikle koparak dökülen saçlarda uzama problemleri daha sık görülüyor. Ayrıca vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklı saçların zayıflaması da koparak dökülmeyi tetikleyebilir. Tabi ki vücudumuzda oluşan problemlerin hepsinin tek bir sebebe bağlanamayacağı gibi saçlarımızın koparak dökülmesi de tek bir sebebe bağlı olarak gelişmez. Mineral ve vitamin eksikliğinden bahsetmiştik, fakat bu eksikliğin yanı sıra saçları en çok kopmaya iten etken ise kuruluktur. Kuruluk saçın yeterli nem miktarını elde edemeyişinden kaynaklı gelişebilir. Bunun yanında hava koşulları da saçlarımızın nem oranını etkilemekte ve buna bağlı olarak saçlarda esneklik kaybı gözlenebilmektedir.

Bizler erkek, kadın fark etmeksizin her zaman saçlarımızın güzel görünmesini ister ve bunun için çabalarız. Bu neden ile de saçlarımıza bazılarımız her gün bazılarımız ise özel günlerde hayatımızın farklı zamanlarında müdahelelerde bulunuruz. Bu müdaheleler genellikle ısı çevresinde şekillendiği için saçlarımız bir süre bu ısıya maruz kalır. Bu neden ile saçın içinde bulunan nem miktarı ısı ile beraber yavaş yavaş azalıyor. Saçlarımızın bu şekilde nem kaybetmesi bizlerin özellikle saçlarımızı yaptırdıktan sonra kuru hissetmemizin asıl sebebidir. Sürekli saçlara uygulanan düzenli boya ve hayatın getirmiş olduğu stres düzeyine bağlı olarak da koparak dökülmeler gerçekleşebilmektedir.

Daha önce de belirttiğimiz gibi çoğumuz bu problemi deri kaynaklı dökülme ile karıştırıyoruz. Bu sebep ile koparak dökülme tedavisi uygulamamız gerekirken saç derimizden kaynaklı dökülmeler için kullanılan tedavilere başvuruyoruz. Bu sebeple saçlarımızın dökülmeleri durmuyor ve stresimiz daha da artıyor. Normal bir saç teli ortalama ömrünü tamamladıktan sonra dökülür ve bu vücudumuzun normal işleyişidir. Ancak koparak dökülmelerin tehlikesinin sebebi zamanı gelmemiş olan sağlıklı olan saç telinin koparak dökülmesi ve bu sebeple saç miktarının azalmasıdır.

Saç dökülmeleri ile tüm bu bilgileri verdiğimize göre şimdi koparak dökülen saçlar için şampuan araştırmamızı, şampuan kullanımı doğrultusunda devam ettireceğiz. Koparak dökülen saç sorununu yaşıyorsanız yazımızı okumaya devam etmenizde fayda var. Çünkü yazımızın devamında yapılması gerekenler ve koparak dökülen saçlar için şampuan içeriklerinin incelenmesi gelecektir.

Koparak Dökülen Saçlar İçin Şampuan İçerikleri ve Önleyici Öneriler

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki saçlarımızın nemini kaybetmemesi için belirli davranışları alışkanlık haline getirmeliyiz. Bunlardan ilki saçlarımız ıslakken saçlarımızı taramamaktır. Bu davranış saçlarımızın daha çok kırılmasına sebep olur. Saçlarımızı gün içerisinde çok sıkı toplamak, tokaların saç tellerimizin bazı bölgelerini kırmasına sebep oluyor ve gün içerisinde belirli noktalardan hasar gören saç teli yavaş yavaş kopmaya başlıyor. Saçlarımızı sık taramamak, yatarken saçlarımızın karışmasını önlemek adına saç derimizi germeden örmek, saçlarımızı fazla ısıya sık sık maruz bırakmamak, saçlarımızı sık boyamamak, gün içerisinde saçlarımızla oynamamak, saçlarımızın kırılmasını önlemek adına alışkanlık edineceğimiz bazı davranışlardan olabilir.

Fakat en önemli adım saç tipimize uygun ve içerik listesi verimli bir koparak dökülen saçlar için şampuan bulmaktır. Bu şampuanlar içerdiği mineral, vitamin ve doğal yağlar, bazen de saç için yararlı bitkilerin özlerini içererek kopan saçları onarıyor, uzamasına yardım ediyor ve sağlamlaştırarak kopmasını önlüyor. Içerdiği özler saçın dış katmanını sararak güçlendiriyor ve normalde hasar alabileceği noktalarda saçı koruyarak hasar almasına engel oluyor. Bu nedenle genelde ince yapılı saçı çok yormayan ve saça çok yapışarak ağırlaştırmayan içerik listesi zengin ve kendi saç tipimize uygun koparak dökülmeyi engelleyici şampuanları kullanmalıyız.