Kol Germe Ameliyatı

TAKİP ET

Hem kadınlarda hem erkeklerde yaşın ilerlemesine bağlı olarak vücutta sarkmalar yaşanır.

Hem kadınlarda hem erkeklerde yaşın ilerlemesine bağlı olarak vücutta sarkmalar yaşanır.

Özellikle üst kol bölgesinde yaşın ilerlemesiyle birlikte kilo kaybı da ortaya çıktığında sarkma çok belirgin olarak ortaya çıkar. Bu durumda kol yukarı doğru kaldırıldığında ve kısa kollu kıyafetler giyildiğinde rahatsızlık verebilir. Barikioplasti olarak da isimlendirilen üst kol bölgesinde yaşanan bu sarkmalar kol germe ameliyatı ile ortadan kaldırılabilir.

Bir kişide yaşın ilerlemesi çok kilo değişimi olması, uzun süre güneşte kalma ve yer çekme yetkisi kol bölgesine sarkmalara yol açabilir. Aynı zamanda kişinin ailesinde genetik olarak koltukları varsa bu problem aynı şekilde hastada görülür. Özellikle kolun deri ve derialtı dokusu daha gevşek olduğunda kolun arka bölümünde sarkmalar yaşanır. Bununla birlikte yağ birikimi ve deri sarkması ortaya çıkar. Estetik olarak kaygı duyan herkes kol germe ameliyatı sayesinde bu problemlerden kurtulabilir.

Bkz: Kol Germe Ameliyatı

Kol germe ameliyatı neden yapılır?

Türkiye'de estetik operasyonlar son yıllarda çeşitlenmeye başladı. Dünya standartlarında estetik operasyonların yapılması farklı yönelimleri de beraberinde getirdi. Son yıllarda en çok tercih edilen estetik ameliyat türlerinden biride kol germe ameliyatıdır. Gevşeyen ve sarkan kol derisi. Kişide özgüven problemleri umutsuzluk yaratabilir. Özellikle yaz aylarında ve sıcak havalarda kolsuz kıyafetler giyildiğinde sarkık 1 deri dışarıdan dikkat çeker. Aynı zamanda kişi kolunu iki yana kaldırdığınızda alt bölümde yarasa kanadı görüntüsünü andıran sarkma görülür. Bu şikayetler hem fiziksel hem de duygusal açıdan birçok probleme yol açabilir. Kol bölgesinde yaşanan çarpıklığı ortadan kaldırmak çok kolaydır. Kol germe ameliyatları tamamen özgüven problemleri ortadan kaldırmak ve koldaki sağlığı düzeltmek için yapılır. Aynı zamanda kol bölgesinde istediği estetik görünümü yakalamak isteyen sporcular da kol germe ameliyatı ile hedefine ulaşabilir.

Kol germe ameliyatı nasıl yapılır?

Kol germe ameliyatı için kullanılabilecek çok farklı teknikler vardır. Öncelikle bu teknik hastanın durumuna ve tercihine bağlı olarak lokal ya da genel anestezi altında yapılır. Yapıldığında hasta aynı gün evine gidebilir. Genel anestezi olduğunda ise hastayı 1-2 gün hastanede kontrol altında tutmak gerekebilir. Kol bölgesinde ortaya çıkan sarma şikayetleri boyuna ya da enine şekilde görülebilir. Kol bölgesinde ortaya çıkan sarkmalar aynı zamanda hem en boy olarak da ortaya çıkabilir.E nine olan sarkmalar da kol ameliyatı izini saklamak çok daha pratik bir süreçtir. Ancak bu oyunu olan bölgelerde yapılan ameliyatta belirli risk alma durumları olabilir. Kol germe ameliyatı 18 yaşını geçen her hasta için uygulanabilecek bir operasyondur genellikle Kol estetiği operasyonları 35 ile 50 yaş arasında yapılmaktadır.

Kol germe ameliyatında pratik teknik vardır. Bunlardan birisi ameliyatsız kol germe operasyondur. Ameliyatsız operasyonda cerrahi işlem yapılmaz. Kesi yapılmadığından bir iz oluşumu da görülmemektedir. Bu işlemde sadece liposuction işlemi yapılır. Son derece pratik bir şekilde yapılan bu uygulamada ağrı şikayetleri de olmaz. Bu nedenle çok yaygın bir kol germe ameliyatı tekniğidir. Sonuçları çok başarılı olduğu için Sizler de tercih edebilirsiniz ancak kol germe ameliyatında yağ aldırma işleminin yapılabilmesi için kol derisine uygun yapıda olması ve sağlığın çok yüksek boyutlarda görülmemesi gerekir. Hekimin yaptığı değerlendirmeden sonra liposuction yapılıp yapılmayacağına karar verilebilir.

Kol germe ameliyatında diğer bir yöntem ise cerrahi işlemdir bu uygulamada sarkıklık fazla olduğunda hastanın kolunun iç kısmında kese açılma işlemi yapılır. Buradaki kesinlikle şeklinde olur. Bu bölümde ortaya çıkan fazla yağlar liposuction ile dışarı çıkartılır. Ancak bu yöntemde kesi yapıldığı için iz kalır. Bunun yanında uygulama sonrasında belirli bir süre ağrı ve hassasiyet şikayetleri olabilir, ancak profesyonel bir ekip tarafından yapıldığında son derece konforlu bir operasyondur. Cerrahi operasyon olduğu için belirli  bir iyileşme süreci de vardır.

Kol germe ameliyatı kalıcı mı?

Kol germe ameliyatının kalıcı olup olmadığı merak edilen bir durumdur. Ameliyat öncesi bu konuda sağlık kuruluşundaki uzmana sorular sorarak bilgi alabilirsiniz. Kol germe ameliyatı sonrası hasta tekrar kilo değişimi yaşarsa kollarda gelişen ve sarkıklık görülebilir. Bu nedenle kol germe ameliyatının kalıcı olup olmayacağı tamamen hastaya bağlı bir durumdur. Hasta ameliyattan sonra kol bölgesine vücuduna iyi bakarsa kalıcılık etkisi artar. Ancak çok fazla kilo alıp verirse ve kilosunu korumazsa. yeniden sakatlıklar oluşabilir. Sağlıklı beslenme ve egzersiz yapma gibi davranışları gerçekleştiren kişilerde kol germe ameliyatı sonrası etkiler kalıcı olur. Kol germe ameliyatından sonra ameliyat bölgesinde çok hafif düzeyde ağrılar yaşanabilir. Bu dönemde ağrı kesici kullanarak ağrılardan kurtulabilirsiniz. Ayrıca bu ağrı şikayetleri kısa süre içinde ortadan kalkar. Aynı zamanda kol germe ameliyatının ardından belirli bir süre güneşten uzak durulması gerekir. Ameliyat işleri güneş ışığından olumsuz etkilenebilir ancak ameliyatsız kol germe işlemi yapıldığında bu durum geçerli olmaz.

 Kol germe ameliyatı avantajları nelerdir?

Kol germe ameliyatının kendi içinde çok önemli avantajları vardır. Öncelikle kol germe ameliyatından sonra kol dokusunda sıkılaşma görünür ve bu durum genç bir görünüm ortaya çıkmasını sağlar. Aynı zamanda kol germe ameliyatı sırasında uygulanan dikişler genellikle kendinden eriyen dikişler. Bu nedenle bir hastaneye gidip dikiş aldırma durumları yaşanmaz. Aynı zamanda ameliyat sonrasında ortaya çıkacak iş kolunun iç kısmında olduğu için ön ve arka bölgelerde görülmesi mümkün olmaz. Yara izi belirli bir süre geçtikten sonra zamanla ortadan kalkmaya başlar .Kol germe ameliyatı ile sizlerde istediğiniz estetik kol görünümüne kavuşabilir ve sarkıklıklardan kurtulabilirsiniz.

Kaynak: https://altanyucetas.com/