KMÜ Kutlamaları Sergi ve Dinletilerle Devam Ediyor

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) 14'üncü Kuruluş Yıl Dönümü kutlamaları, son gün ebru sergisi ve musiki dinletileri ile devam etti.

Ebru Yapımı ve Sergisi

Kutlamalar kapsamında ilk olarak yönlendiriciliğini KMÜ Türk Halk Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gizem Saygılı ve Karaman Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Bölümü Öğreticisi Mevlüt Oğuz'un yaptığı 'Ebru Yapımı ve Sergisi' düzenlendi. Sergiye Rektör Prof. Dr. Namık Ak ve eşi Mürşide Ak, üniversite personeli ve davetliler katıldı.

Rektör Namık Ak ve eşi Mürşide Ak'ın da ebru yaptığı programda Prof. Dr. Gizem Saygılı tarafından Rektör Namık Ak'a ebru ile yapılmış Türk bayrağı hediye edildi. Sergide, Mevlüt Oğuz'un kendisinin ebru ile yaptığı 21 eser davetlilerin beğenisine sunuldu.

Tasavvuf Musikisi

Ebru yapımı ve sergisinin ardından yönlendiriciliğini Prof. Dr. Gizem Saygılı ve Hakkı Küçükşen'in yaptığı 'Tasavvuf Musikisi' dinletisine geçildi.

2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü himayelerinde kurulan Türk Müziği Korosu'nun gerçekleştirdiği dinletide koro şefi Hakkı Küçükşen yöneticiliğinde 'Canım Kurban Olsun Senin Yoluna', 'Ey Allah'ım Beni Senden Ayırma', 'Sevdim Seni Mabuduma', 'Yarabbi Aşkın Ver Bana', 'Aşkın İle Aşıklar Yansın Ya Resulallah', 'Bu Aşk Bir Bahri Ummandır', 'Güzel Aşık Cevrimizi Çekemezsin Demedim mi', 'Göçtü Kervan', 'Allah Yolu Yektir Yek', 'Bülbüller Sazda', 'Derman Arardım Derdime' ve 'Milki Bekadan Gelmişem' eserleri icra edildi.

Sazende ekibinde tambur'da İsmail Hakkı Keçeci, ud'da Mümin Şalkacı, kanun'da Gamze Nur Uysal ve Ahmet Yeşildağlar, keman'da Süleyman Ali Ünver ile Muammer Ünver, çello'da Alaaddin Bozkurt, ney'de Mustafa Dökmen, kudüm'de Hasan Karakaş, erbani'de Yusuf Küçükşen yer alırken hanende ekibinde ise Cahit Cenk, Mustafa Topuzoğlu, Salim Kılıçslan, İlyas Baloğlu, İsmail Hakkı Uysal, Hasan Erkan, Halil Yeşildağ ve Mehmet İzler yer aldı.

Dinleti, onurluk takdiminin ardından sona erdi.