Kırşehir Valisi Akın'dan Hıdırellez mesajı

TAKİP ET

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Hıdırellez dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.Akın, mesajında, Hıdırellez bayramının asırlar boyunca kutlanan ve...

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Hıdırellez dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Akın, mesajında, Hıdırellez bayramının asırlar boyunca kutlanan ve özüne bağlı olarak kuşaktan kuşağa taşınan kültürel miraslardan biri olduğunu ifade etti.

Halk arasında Hızır ve İlyas peygamberlerin yeryüzünde bolluk, bereket ve şifa dağıtmak amacıyla bir araya geldiğine inanılarak kutlanan Hıdırellez bayramının Türkiye'de de coşkuyla kutlandığını vurgulayan Vali Akın, şunları kaydetti:

"Hıdırellez bayramı vesilesiyle bir araya gelen insanlar arasındaki dostluk ve kardeşlik duyguları daha da pekişmektedir. İçinde bulunduğumuz günlerde yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle her ne kadar bir araya gelemesek de bu kadim geleneğimizin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması büyük önem taşımaktadır. Hıdırellezin ülkemize bolluk, bereket, huzur ve mutluluk getirmesi dileğiyle Kırşehirli hemşerilerimizin ve milletimizin Hıdırellez bayramını içtenlikle kutluyor, saygılarımı sunuyorum."