Kırşehir Belediyesinden 18 bin metrekarelik yeni yeşil alan

TAKİP ET

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, kentte 18 bin metrekare alanda ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarına başladıklarını...

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, kentte 18 bin metrekare alanda ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Ekicioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kuşdilli Mahallesi Hızırağa mevkisinde yapmaya başladıkları çalışmayla kente yeni bir yeşil alan kazandıracaklarını kaydetti.

Beraberindeki heyetle yeni yeşil alanda inceleme yapan ve fidan diken Ekicioğlu, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeşil alanda, başta badem olmak üzere çeşitli meyve ağaçları ve meşe palamudu ekimi gerçekleştirildiğini aktardı.

Ekicioğlu, "Her şeyi daha yeşil ve güzel bir Kırşehir için yapıyoruz. Kırşehir'i daha çok yeşil alana kavuşturmak adına yaptığımız çalışmalar kapsamında, Kuşdilli Mahallesi Hızırağa mevkisinde bulunan 18 bin metrekarelik alanda meyve ağaçları ile meşe palamudu dikimi ve peyzaj çalışmalarına başladık. Özellikle şehrimizin iklim koşulları ve toprak yapısına uygun olarak gerçekleştirdiğimiz ağaçlandırma çalışması sonrasında Kırşehir güzel bir yeşil alana daha kavuşmuş olacak." ifadelerini kullandı.