Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Telefoncu, gazetecilerle buluştu

TAKİP ET

İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, Kırıkkale'deki gazetecilerle bir araya geldi.Telefoncu, Öğretmenevi'nde düzenlenen programda...

İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, Kırıkkale'deki gazetecilerle bir araya geldi.

Telefoncu, Öğretmenevi'nde düzenlenen programda, yapacakları çalışmalara gazetecilerin de katkı sağlamasının önemli olduğunu söyledi.

Kırıkkale'ye hizmet etmek, görevlerini en güzel şekilde yürütmek için çalışacaklarını aktaran Telefoncu, şöyle konuştu:

"Amacımız, çocuklarımızı başarıya ulaştırmak, öğretmenlerimize huzurlu bir iklim oluşturmak ve okullarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaktır. Kurum olarak en önemli yardımcılarımızdan ve bize çalışmalarımızda güç verecek etkenlerden biri de basın kuruluşlarıdır. Basınımız olmazsa olmazımızdır. Bu konuda Kırıkkale olarak şanslıyız. Basınımızın çalışmalarımızda büyük oranda desteğini görüyoruz. Eleştirilere daima açığız. Çünkü eleştiriler bizlere doğru yolu gösterecektir. Hep birlikte Kırıkkale'ye ve geleceğimizin teminatı gençlerimize hizmet edelim istiyorum."

Telefoncu, ilerleyen haftalarda kentte çok önemli yatırımların başlayacağına dikkati çekerek, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Kırıkkale ziyaretinde verdiği müjdeleri anımsattı.

Bu kapsamda yeni adımlar atacaklarını anlatan Telefoncu, şöyle devam etti:

"Kentte yeni okula pek ihtiyacımız yok. Çünkü kentte ortalama her yıl 1000 öğrencimiz azalıyor. Özel eğitim öğrencilerimiz için yeni bir özel eğitim uygulama okulumuzun arsa tahsisini yaptık. Kısa sürede inşaatına başlayacağız. Onun dışında diğer kademelerde gerekli durum değerlendirmesi yaparak tüm ihtiyaçları belirledik. Bu kapsamda, 1 lise, 9 ortaokul ve 9 ilkokulda güçlendirme çalışması, 6 yeni anaokulu yapımı ve ayrıca 'yık-yap' kapsamında da 1 lise, 2 ortaokul ve 2 ilkokul yapımı gerçekleştirilecek. Güçlendirme yapılacak okullarda, eğitim öğretimin tatile girmesiyle 90 gün içerisinde bitirilmek üzere çalışmalara başlanacak."