Kediler Hakkında

TAKİP ET

- Dünya üzerinde 500 milyonun üzerinde evcil kedi bulunmaktadır.

- Vücutlarında 290 kemik ve 517 kas vardır.

- Tüm memeliler arasında en uykucu hayvan kedilerdir. Her gün ortalama 16 saati uyuyarak geçirirler. Bu açıdan bakıldığında, yedi yaşındaki bir kedi hayatının sadece iki senesini uyanık geçirmektedir.

- Asil ve mantıklı bir kişiliğe, mükemmel sezgilere ve akılcı bir duyarlılığa sahiptirler. Meraklı davranışları ve hayata pozitif bakışlarıyla hemen dikkat çekerler. Kendileri gibi dışa dönük yaşamayı seven ve hayata olumlu bakan insanlar tarafından tercih edilen bu kediler, iki-üç yıl içinde çocukluktan ergenliğe geçerler.

- Son derece meraklıdırlar. Ne olduğunu keşfetmek için her türlü şeyin içine girip tırmanmaya koklayıp dokunmaya çalışırlar.

- En belirgin özelliklerinden biride mırlamaktır. Özellikle çok sakin huzurlu ve mutlu olduklarında mırlarlar.

- Bir kediyi okşamanın kan basıncını düşürdüğü bilimsel olarak ispatlanmıştır.

- 185 derecelik bir görüş açısına sahiptirler.

- Bir kedi hayatının neredeyse % 30'unu kendisini tımar ederek geçirir. Kedilerin kendilerini tımar ederlerken harcadıkları tükürük salgısındaki sıvı miktarı, boşaltım sistemleri aracılığı ile çıkardıkları sıvı miktarından fazladır.

- Kedilerin köprücük kemikleri olmadığından kafalarının sığabildiği her yerden geçebilirler.

- Kedilerin duyma yetileri köpeklerden ve insanlardan daha güçlüdür. Bu yüzden kedinize bağırarak konuşmanız anlamsızdır, kedilerle fısıltı gibi yumuşak ve kısık bir sesle konuşulması çok hoşlarına gider.