Kayseri Üniversitesi'nde 2. Uluslararası Oğuz Boyları Sempozyumu düzenlendi

TAKİP ET

Oğuz Boyları Derneği tarafından ikincisi düzenlenen Uluslararası Oğuz Boyları Sempozyumu, Kayseri Üniversitesi'nin (KAYÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.KAYÜ'den yapılan yazılı...

Oğuz Boyları Derneği tarafından ikincisi düzenlenen Uluslararası Oğuz Boyları Sempozyumu, Kayseri Üniversitesi'nin (KAYÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

KAYÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Oğuz Boyları Derneği Başkanı Öcal Arslankaya, üniversitenin 15 Temmuz Yerleşkesi'ndeki kongre ve kültür merkezinde gerçekleştirilen ve iki gün süren kongrede emeği geçen herkese teşekkür etti.

KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da bu tür etkinliklerin Türk dünyasının birlikte hareket etmesi açısından önemine vurgu yaptı.

Rektör Karamustafa, Düzenlenen bu sempozyumun akademik çıktılarının tüm dünyanın bilgi birikimine katkılar oluşturmasını diliyor, sempozyum katılımcılarını üniversitemizde, Kayseri'mizde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. ifadelerini kullandı.

9 ülke ve 20 farklı üniversiteden 60 civarında katılımcının 70’in üzerinde bildiri ile katıldığı sempozyum kapsamında, konser etkinlikleri, Kayseri'nin tarihi, turistik ve kültürel alanlarına yönelik geziler de düzenlendi.


AA