Kayseri OSB'den Muğla'ya destek

TAKİP ET

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, bölge müdürlüğü itfaiyesinin kullandığı "Koca Yusuf" isimli yangın...

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, bölge müdürlüğü itfaiyesinin kullandığı "Koca Yusuf" isimli yangın söndürme aracını Muğla'ya gönderdiklerini belirtti.

Nursaçan, yaptığı yazılı açıklamada, farklı illerde meydana gelen orman yangınlarının Türk milletinin ciğerini yaktığını bildirdi.

"Koca Yusuf"un 4 itfaiye aracının kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Nursaçan, şunları kaydetti:

"Kayseri Büyükşehir Belediyesinin itfaiye araçlarıyla Muğla'ya giden Koca Yusuf 8X4 çekerli ve her türlü arazi koşullarına uygun bir araç. Gücü ve etkisi nedeniyle 'Koca Yusuf' adını verdiğimiz itfaiye aracımız 24 bin litre su, 600 litre köpük kapasitesine sahip bir aracımız. İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile koordineli bir şekilde Muğla'nın Marmaris ilçesine gönderdiğimiz aracımızın yangınla mücadelede önemli fayda sağlayacağına inanıyorum ve ekiplerimizin şahsında ülkemizdeki yangınların söndürülmesi için gayret gösteren itfaiyecilerimize kolaylıklar diliyorum."