Kayseri'de Kurban Bayramı'na doğru

TAKİP ET

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Büyükkılıç mesajında, Kurban Bayramı'nın Allah'a...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Büyükkılıç mesajında, Kurban Bayramı’nın Allah’a yakınlaşmak anlamında bir ibadet olduğunu ifade ederek, tüm İslam aleminin bayramını tebrik etti.

Kurban Bayramı’na kavuşmaktan dolayı Cenab-ı Allah’a şükrettiklerini belirten Büyükkılıç, "Kurban, yakınlaşma anlamı taşır. Yani Allah’a yakınlaşma anlamında önemli bir ibadettir. Bizleri Allah’a yakınlaşmaya vesile olan bu önemli ibadeti aynı zamanda bayram ruhuna uygun ihya etmeyi Rabbimiz hepimize nasip etsin. İbadet ruhuyla ve bayram coşkusuyla geçireceğimiz Kurban Bayramı’nı Allah kazasız belasız da geçirmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Bayramların birlik ve beraberliğin de sembolü olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Birlik ve beraberliğimizin adeta sembolü olan bayramlarımızdan birini daha yaşıyoruz. Allah birliğimizden, beraberliğimizden bizi alı koymasın. En büyük nimetlerimizden biri olan birlik ve beraberlik olgumuzun, geçtiğimiz süreçte yaşadığımız 15 Temmuz gibi bir hıyanette, böyle bir vahşilikte ne denli önemli olduğunu bariz bir şekilde gördük. Birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden kenetlenerek ve bayramları da bu konuda fırsat bilerek yaşamalıyız. Bu vesile ile vatan için şehit düşen kahramanlarımızın aileleri ile gazilerimizin Kurban Bayramlarını da en içten dileklerimle kutluyorum."

Öte yandan, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir ve MHP Kocasinan İlçe Başkanı Hacı Ali Doğan da vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladı.