Kayseri'de 2021'de buğday üretiminde artış bekleniyor

TAKİP ET

Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, bu yıl il genelinde buğday üretiminde artış beklediklerini açıkladı.Şahin, yazılı açıklamasında...

Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, bu yıl il genelinde buğday üretiminde artış beklediklerini açıkladı.

Şahin, yazılı açıklamasında, buğdayın gerek dünyada gerekse Türkiye'de insan beslenmesindeki en temel besinlerin hammaddesi olması itibariyle diğer tarımsal ürünlere göre daha fazla önem arz ettiğini belirtti.

Kovid-19 salgınının etkisiyle dünyada gıda fiyatlarında yükselme eğiliminin baş gösterdiğini ancak ülkemizde yapılan projeler sayesinde gıda arzında bir sorun yaşanmadığını vurgulayan Şahin şunları kaydetti:

"İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Yazlık Buğday Ekim Alanlarının Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında çiftçilere sertifikalı buğday tohumunun dağıtılması sonucunda çiftçilerin buğday yetiştiriciliği yapması teşvik edilmekte olup, sertifikalı buğday kullanımının yaygınlaştırılması ile verim ve rekolte önemli ölçüde artmaktadır. Kayseri'de buğday ekim alanının 1.664.000 dekar alandan 1.900.000 dekar alana çıkmasını beklemekteyiz."