Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 9. kütüphanesi Erkilet'te açıldı

TAKİP ET

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kenti "kütüphaneler şehri" yapmak için hayata geçirdikleri projeler kapsamında Erkilet Kütüphanesi'ni hizmete sunduklarını belirtti. Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri'deki kütüphanelere, Erkilet bölgesinde bir yenisini daha ekleyerek sayıyı 9'a yükselttiklerini belirtti.Modern kütüphaneler inşa ederken, gerekli teknolojik bütün donanımlara da yer verdiklerini aktaran Büyükkılıç, 800 kişi...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kenti kütüphaneler şehri yapmak için hayata geçirdikleri projeler kapsamında Erkilet Kütüphanesi'ni hizmete sunduklarını belirtti.

Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri'deki kütüphanelere, Erkilet bölgesinde bir yenisini daha ekleyerek sayıyı 9'a yükselttiklerini belirtti.

Modern kütüphaneler inşa ederken, gerekli teknolojik bütün donanımlara da yer verdiklerini aktaran Büyükkılıç, 800 kişi kapasiteli kütüphanede, 15 bin basılı kitap, 22 bin e-kitap, 3 bin sesli kitap, 100 süreli yayın ile bilgisayar bölümü, sesli çalışma alanı, çocuklara yönelik masal odası, çocuk kütüphanesi bölümü, kafeterya, grup çalışma odası, ücretsiz internet hizmeti bulunduğunu anlattı.

Büyükkılıç, kütüphane yatırımlarının devam edeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

İlerleyen süreçte çocukları yaşlarına uygun olarak okumaya alıştırmak ve teşvik etmek amacıyla çocuk kütüphanesi ve müzik okulu projemiz ile 10'uncu kütüphanemizi hayata geçireceğiz. Öte yandan 1 milyon 260 bin metrekarelik Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine de 5 bin 500 metrekarelik devasa bir il halk kütüphanesini şehrimize kazandıracağız. 6 bin yıllık geçmişiyle kadim kent Kayseri’mize daha nice kütüphaneler kazandıracağız. Çünkü bizler vatandaşlarımızın bilinçli bir toplum olarak yetiştirilmesinde kütüphanelerimizin fayda sağlayacağını çok iyi biliyoruz.



AA