Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, otizmli çocuğun kedi isteğini yerine getirdi

TAKİP ET

Kayseri'de kedi sahiplenmek isteyen 10 yaşındaki otizmli Ayşe Nisa Bostan'ın talebini Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç...

Kayseri'de kedi sahiplenmek isteyen 10 yaşındaki otizmli Ayşe Nisa Bostan'ın talebini Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç karşıladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ayşe Nisa'nın annesi Serap Bostan, belediyeye ulaşarak kızının kedi sahiplenmek istediğini iletti.

Ayşe Nisa ile babası Ali ve annesi Serap Bostan'ı Büyükşehir Belediyesinde ağırlayan Büyükkılıç, Ayşe Nisa ile yakından ilgilenerek kendisine bir kedi, kedi yuvası, maması ve bakım seti hediye etti.

Ailenin talebine duyarsız kalamayacaklarını belirten Büyükkılıç, "Ailemizin iki yavrusu var, aile çok ilgili, kızımız otistik ama gelişmeleri iyi seyrediyor. Kendisini hem meşgul etme hem de ilgi ortamı oluşturma adına kedi hediye ediyoruz. Kardeşiyle kediyi besleyecek, biz de onun mamasını ve bakımını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, "Engellilerle ilgili merkezimizi bitirdik, inşallah açacağız ve engelsiz bir yaşam oluşturmaya çalışacağız. Her türlü birebir eğitimi vermek suretiyle bu tür yavrularımıza fırsat sunacağız." dedi.

Anne Serap Bostan da kızının komşunun kedisiyle konuştuğunu fark ettiğini, bu nedenle bir kedi sahiplenmek istediğini anladıklarını belirterek, Başkan Büyükkılıç'a teşekkür etti.