Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, katlı kavşağı inceledi

TAKİP ET

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Orgeneral Eşref Bitlis Bulvarı ile Hulusi Akar Bulvarı'nın kesiştiği ve inşaatı bir süre önce tamamlanan katlı kavşakta incelemelerde bulundu. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıç, Mustafa Şimşek Bulvarı'ndan Orgeneral Eşref Bitlis Bulvarı'na, oradan da Talas istikametine devam edecek trafiğin akıcılığını sağlamak amacıyla inşa edilen katlı kavşak ile ilgili Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Orgeneral Eşref Bitlis Bulvarı ile Hulusi Akar Bulvarı'nın kesiştiği ve inşaatı bir süre önce tamamlanan katlı kavşakta incelemelerde bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıç, Mustafa Şimşek Bulvarı'ndan Orgeneral Eşref Bitlis Bulvarı'na, oradan da Talas istikametine devam edecek trafiğin akıcılığını sağlamak amacıyla inşa edilen katlı kavşak ile ilgili Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal ve Fen İşleri Daire Başkanı Yasin Harmancı'dan bilgi aldı.

Burada açıklamalarda bulunan Büyükkılıç, bölgedeki yol çalışmasının trafiği rahatlattığını belirtti.

Yolun çevresindeki düzenleme çalışmalarının da bir hafta içerisinde tamamlanacağını aktaran Büyükkılıç, Trafiği rahatlatmak amacıyla kısa sürede burayı hayata geçirdik. Dikkatli bir şekilde kullanırsak inşallah bir kazaya, belaya da sebebiyet vermemiş oluruz. Emeği geçenlere, yüklenici firmamıza teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki bu güzergahımız alt geçidiyle beraber 17,5 milyon liraya mal oldu. değerlendirmesinde bulundu.

Kavşak sayesinde Sivas Caddesi ve Mustafa Şimşek Bulvarı'ndan gelen araçlar, Aşık Veysel Bulvarı'na gelmeden Eşref Bitlis Bulvarı yönüne dönerek, alt geçitten Talas istikametine transit geçiş yapabilecek.

Yoğun trafik hacmine sahip Aşık Veysel Bulvarı ile Hulusi Akar Bulvarı'ndaki yoğunluğu azaltması öngörülen kavşak, aynı zamanda bu bulvarlar üzerinde yapımı tamamlanan alt geçitleri tamamlayıcı nitelikte. Yapımı tamamlanan kavşaktan Şehit Üsteğmen Mustafa Şimşek Bulvarı'na kadar olan 850 metre uzunluğunda ve 30 metre imar genişliğindeki yolda da çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.




AA