KAYMEK bünyesindeki Huzur Çınarı, 350 bini aşkın kişiye ulaştı

TAKİP ET

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) bünyesinde faaliyet gösteren ve aileye yönelik danışmanlık, rehberlik...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) bünyesinde faaliyet gösteren ve aileye yönelik danışmanlık, rehberlik hizmeti veren Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi, bugüne kadar 350 bini aşkın vatandaşa ulaştı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2009 yılında faaliyetlerine başlayan merkez, eşler arası iletişim, aile içi iletişim eksikliği, aile müdahalesi, kuşak çatışmaları, çocuk problemleri, ergenlik problemleri, kişisel problemler, psikiyatrik rahatsızlıklar, özgüven eksikliği, öfke kontrolü, sınav kaygısı ve meslek seçimi gibi konularda gizlilik esasına dayalı olarak psikolojik destek veriyor.

Merkez, 10 uzman, aile danışmanı ve psikolojik danışman ile tüm KAYMEK tesislerinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Vatandaşlardan hiçbir ücret talep edilmeksizin verilen psikolojik rehberlik ve danışmanlık hizmeti sayesinde ihtiyaç duyan herkes merkezden yararlanabiliyor.

Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezinde bireysel ve çift danışmanlığı, öğrenci rehberliği, grup rehberlikleri, apartman toplantıları, seminerler, canlı yayınlar, aile akademisi, anne akademisi, hamilelik okulu, okul seminerleri, bağımlılıkla mücadele eğitimleri, şiddetle mücadele eğitimleri, üniversite tercih günleri ve kurumsal eğitimler veriliyor.

Gençlik Merkezleri'nde de eğitim gören öğrencilere rehberlik hizmeti sunuluyor.

Merkez aracılığı ile bugüne kadar 351 bin 969 vatandaşa ulaşıldı.