Kaymakam Yazıcı'dan "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" mesajı

TAKİP ET

Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.Kaymakam Yazıcı, mesajında, 15...

Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaymakam Yazıcı, mesajında, 15 Temmuz gecesinde ulusu, demokrasiyi, devleti, cumhuriyeti ve geleceği yok etmek isteyen FETÖ'cü vatan hainlerinin harekete geçtiğini, milletin silahlarını yine millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunduklarını hatırlattı.

Yazıcı, o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla tek vücut olan milletin, sokakları, meydanları dolduran tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısında sadece imanı ve inancıyla canı pahasına karşı koyarak hain darbe girişimini başarısızlığa uğrattığını belirtti.

15 Temmuz gecesinde meydanlarda, sokaklarda İstiklal Harbi'nde olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olan, iradesini teröristlere çiğnetmeyen büyük Türk milletinin yer aldığını vurgulayan Yazıcı, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye böyle darbe girişimleri karşısında dahi yolundan şaşmayan, hedeflerinden uzaklaşmayan, irtifa kaybetmeyen ve geleceğine yönelik kendi kararlarını kendi veren güçlü ve köklü bir ülkedir. Milletimiz, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde şehit edilen insanlara rağmen asla geri adım atmamış, meydanı hain FETÖ'cü darbecilere bırakmamıştır. Tüm fertleriyle tek çatı altında kenetlenerek, darbeciler karşısında tek vücut olmuş, kutsal vatan topraklarımızı yurdumuzun her köşesinde bedenlerini siper ederek savunmuştur. Ecdadımızın, tarihte gösterdiği şanlı mücadeleleri örnek alarak ve tüm farklılıklarını geride bırakarak, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek, yaptığı kahramanlıklar, yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Bu silahlı hain darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Güzel ülkemiz artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür."