Kaş Belediyesinde yılın ilk meclis toplantısı yapıldı

TAKİP ET

Kaş Belediye Meclisi'nin ocak ayı olağan toplantısı, Başkan Mutlu Ulutaş başkanlığında gerçekleştirildi.Başkan Ulutaş, toplantının açılışında...

Kaş Belediye Meclisi'nin ocak ayı olağan toplantısı, Başkan Mutlu Ulutaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkan Ulutaş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 2020’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zor bir yıl olduğunu belirterek, 2021’in sağlıklı ve huzurlu geçmesini diledi.

Yol hizmetlerinin yanı sıra çevreden kültüre, sosyal belediyecilikten sağlığa her alanda ilçenin standardını yükseltmek için geçen yıl birçok çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Ulutaş, 2021’in, Kaş Belediyesiyle ilgili yatırım yılı olacağını söyledi.

Projeleri gerçekleştirmeye çalışacaklarını, tamamlanan işlerin açılışını kademeli olarak yapacaklarını ifade eden Ulutaş, “Yeni ihaleye çıkacak 14 projemiz hazır. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı çalışmasıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu destek verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla yürüttüğümüz Kaş için sıfır atık projesi var. Özellikle sıfır atık mavi, yani sadece karanın değil denizin de temizlenmesi maksadıyla kendi geri dönüşüm tesisimizi de yapmak kaydıyla güzel bir proje hazırladık." dedi.

Ulutaş, köy yerleşik alan çalışmalarında 23 mahallenin kamu yararı kararının Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandığını, Çayköy, Üzümlü ve İslamlar Mahallesi ile ilgili imarın da kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.

Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin sözcüleri de yeni yıla ilişkin iyi dileklerini iletti.

Konuşmaların ardından gündeme geçildi.