Karaman'ın 6 köy muhtarı ortak sorun için Ankara'da

TAKİP ET

Karaman'ın Bozkandak, Pınarbaşı, Başkışla, Kızılyaka, Damlapınar ve Muratdede köyü muhtarları Ankara mesaisi yaparak sorunlarına çözüm aradılar.

Karaman'ın Bozkandak, Pınarbaşı, Başkışla, Kızılyaka, Damlapınar ve Muratdede köyü muhtarları, başta Karaman ile Hadim arasındaki yolun genişletilmesi ve viyadük eklenerek mesafenin kısaltılması konusu olmak üzere çeşitli taleplerini Karamanlı diplomatlara Başkent Ankara'da ilettiler.

Muhtarlar ilk olarak Ankara'da AK Parti Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser ile görüştüler. Vekiller ile verimli bir görüşme geçiren muhtarlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Müşaviri Ertuğrul Çalışkan'a da sorunlarını ilettiler.

Köy yollarının dar ve virajlı olmasından dolayı çok fazla trafik kazası yaşandığını belirten muhtarlar, talep ettikleri viyadük ile de mesafenin kısalabileceğini söylediler.

Muhtarlar, taleplerinin yapılabilirliği açısından fikir vermek adına da Pınarbaşo Deresi üzerine karayolunun geçişini sağlayan, ayaklar üzerine oturtulmuş, yüksek ve uzun bir köprünün bölge halkının ihtiyacını karşılayabileceğini ilgili yerlere aktardılar.

Ayrıca Başkışla Köyü muhtarı İsmail Boyacı, tataryeri ile yayla mevki arasında bulunan bağ evleri ve sulama kuyuları için elektrik imkanına kavuşma konusunda milletvekilleri ile bir görüşme daha gerçekleştirdi.

Görüşmelerin olumlu geçmesi ve ilgili makamlara sorunların iletilmesinin ardından muhtarlar Karaman'a umutlu bir şekilde döndüler.