Karaman'dan Tayland'a İlk Elma İhracatı Gerçekleşti.

TAKİP ET

Karaman'dan Uzak Doğu Ülkesi Tayland'a İlk Elma İhracatı Yapıldı.

Karaman’dan Uzak Doğu Ülkesi Tayland’a İlk Elma İhracatı Yapıldı.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram yaptığı açıklamada; “İhracatı gerçekleştiren Engin Tarımı ziyaret ederek firma yetkilisi Göktuğ ÇİFTÇİ ’den Tayland, Hindistan, Endonezya, Malezya ve diğer ülkelere yapılan ihracatlar hakkında bilgi aldık.
Ziraat Odası olarak Elma ile ilgili Karaman’da üretimden hasada, depolamaya, pazarlamaya kadar her alanda faaliyet göstererek daha fazla ihracat yapmak istiyoruz. Yurt dışı pazarlarının istediği kalitede elma yetiştirmek istiyoruz. Bunun için İnşallah daha iyi ürün elde edip, daha iyi depolayıp, hasat kaybını en aza indirip, pazarlamayı en iyi şekilde yapmayı amaçlıyoruz.” Dedi.

Karaman’da bu yıl elma rekoltesi ve kalitesi güzel

Elma üretiminde Türkiye'de önde gelen şehirlerdeniz diyen Başkan Bayram; "Karaman bu yıl her zaman olduğu gibi üretimde ikinci sırada yer alır. Bu sene 500 bin ton civarında elma rekoltesi bekliyoruz. Karaman’da genelde büyük bahçelerde kaliteli ve ihracata uygun elmalar üretiliyor. Bu nedenle ihracatçı firmalar, özellikle bu yıl Karaman bölgesini tercih ediyor. Şu anda dış pazardan elmamıza talep var.” Şeklinde konuştu.