Karaman'da Tübitak Bilim Fuarı açıldı

TAKİP ET

Kazımkarabekir Ortaokul öğrencilerinin hazırlamış olduğu projelerle TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında, Karaman'da TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları, ortaokul ve liselerin ev sahipliğinde düzenlenmeye devam ediyor. Kazımkarabekir Ortaokulunda gerçekleştirilen Bilim Fuarı’nın açılışına KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak’ın yanı sıra Kazımkarabekir Kaymakamı Muhammed Enes Çıkrık, Kazımkarabekir Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Ticaret Müdürü Adem Özcan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Rektör Namık Ak ve protokol üyeleri, birbirinden farklı 19 projenin yer aldığı çalışmaları yakından incelerken projeler hakkında öğrencilerden ve danışman öğretmenlerden bilgi aldı. Öğrencilerin hayallerinin ve üretme yeteneklerinin ürünü olan eserlerin sergilendiği çalışmalar davetlilerin beğenisini kazandı.

Öğrencilerin Geleceğine Işık Tutacak TÜBİTAK Projeleri Sergilendi

TÜBİTAK tarafından desteklenen ve öğrencilerin hayallerini gerçeğe dönüştürdüğü, eğlenirken de yeni bilgiler edindiği Bilim Fuarları, öğrencilere araştırma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra onlara bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerini öğreterek geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi amaçlıyor.