Karaman'da sıcaklar 15 derece düşecek, kar geliyor

TAKİP ET

Karaman'da sıcaklıklar 15 derece birden düşecek. Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek ola Karaman'da kar, yağmur ve fırtına bekleniyor...

Karaman bu gün +15 ile yazdan kalma bir gün gördü ve insanlar piknik alanlarına akın etti fakat bugünden sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek ola Karaman'da sıcaklıklar 15 derece birden düşecek.

KAR GELİYOR!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karaman'da hafta başında hava sıcaklıkları azalacak. 19.12.2022 Pazartesi günü bölgemizin kuzey ve batı kesimlerinden başlayarak Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Soğuk havayla birlikte 19.12.2022 Pazartesi öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışların, Salı ve Çarşamba günleri bölgemiz genelinde  kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

18 ARA PZR 15 °C / 7 °C Güneşli
19 ARA PZT  3 °C / 1 °C Karla Karışık Yağmur ve Rüzgar
20 ARA SAL  1 °C / -2 °C Karla, Yağmur ve Kuvvetli Rüzgarlı
21 ARA ÇRŞ  7 °C / -1 °C Az Bulutlu Karla Karışık Yağmur
22 ARA PRŞ  8 °C / -1 °C Güneşli

ULAŞIMDA AKSAMA OLABİLİR TEDBİRLİ OLUN

Kar yağışlarının Salı günü Karaman,  Konya ve Karaman çevreleri ile Antalya’nın doğusunun yükseklerinde kuvvetli olması beklendiğinden başta Konya-Antalya karayolu olmak üzere ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunmalı uyarıları yapıldı.

Hafta başında ülkemizi etkilemesi beklenen soğuk hava, yer yer kar yağışları ve batı kesimlerde beklenen kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hazırlayacağı rapor ve uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.

FIRTINA GELİYOR'

Başlama-Bitiş Zamanı
19.09.2022 06:00 - 24.09.2022 18:00
Oluşması Muhtemel Riskler: Ulaşımda Aksamalar