Karaman'da mermer ocağı kurulmasına vatandaş tepkisi

TAKİP ET

Narlıdere (Avgan) köyünde yaşayan vatandaşlar tarımsal faaliyette bulundukları yerlere mermer ocağı kurulmasını istemedikleri için tepki gösterdiler. Durumun farkına varan Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, köyü ziyaret ederek halkın şikayet ve taleplerini dinledi.

Mehmet Bayram, köydeki incelemeleri sonucunda sosyal medya üzerinden tepkisini şu sözlerle dile getirdi;

"Narlıdere (Avgan) Köylülerimizin Mermer Ocağına Karşı Hukuk Mücadelesinde Üreticilerimizin Yaşayacacağı Mağduriyetleri Anlattık.

Narlıdere Köyümüzde açılması planlanan mermer ocağına karşı açılan davada Köylülerimizin haklı hukuk mücadelesine destek olmak için yanlarında bulunduk.

Bu bölgenin Karamanımızın Çukurova’sı olduğunu, geçimi tek sera olan, ilimizin sebze ve yeşilliklerinin bu bölgede üretildiğini, Devletimizin hibe projeler ile bu bölgeye seralar kurduğunu anlattık.

Bu mermer ocakları açmak isteyenlerin ne planladığını bilmiyorum ama her ne planlıyorlarsa kendilerine dönsün artık. Karamanımızın tarım arazilerinin, doğasının nefes almasını sağlayan bereketli topraklarımızdan uzak dursunlar, marjinal tarım arazisi vasfında ve o kadar çok dağlık mermer çıkarılacak yer olmasına rağmen Karamanımızın gözde yerleri, tarım alanları içerisinde Mermer Madeni arama ruhsatı verilmiştir. Bölgemiz için hayati önem taşıyan tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu yerlerde mermer ocakları için ruhsat verilmemelidir."