Karaman'da Koronada Son Durum! Grip miyim Yoksa Kovid mi?

TAKİP ET

Karaman'da grip ile koronayı karıştıran hastaneye koşuyor.

Karaman'da grip ile koronayı karıştıran hastaneye koşuyor.

Felaketlerle dolu 2020'in tüm Dünya'ya mâl olan sorunu kuşkusuz koronaviriüs. Çin'in Wuhan kentinde başlayıp Dünya'yı esaret altına alan virüs Ülkemizde 13 Mart itibariyle görülmeye başlamıştı. O tarihten itibaren sürekli pozitif vakalarla artışa geçen hastalıkta özellikle son aylarda tavan seviyelere ulaşmış durumda.

Kış aylarının da kendisini iyice hissettirmesinin ardından insanlarda soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlarda görülmeye başladı. Özellikle Eylül aylarında Karaman'da 700-800 başvurular ile rekor seviyelerinin de görülmesini üzerine insanlarda en ufak soğuk algınlığı bile kovid endişesine neden olmaya başladı.

Karaman'da Kaç Vaka Var?

Son bir haftada tüm Türkiye ile Karaman'da da artışlar baş göstermeye başladı. Öyleki günlük 250 ila 300 kişi arasında Kovid polikliniğine başvurular gidiyor. Bu rakam sadece yetişkin polikliniğine gelen hastaları kapsıyor. Çocuk polikliniğini de katarsak bu rakam daha da yükselecektir.

Doktorların üzerine basa basa söylediği en ufak bir belirtide hastaneye başvurmayın sözlerini duymazdan gelenler küçük bir gribi bile korona ile karıştıtanlar korona olmadığı halde kendini riske atarak Kovid polikliniğine gidiyor. Bu da koronavirüsün bulaşmasına zemin hazırlıyor.

Uzmanlar en küçük belirtide direkt hastaneye gelmek yerine gereken besin ve vitamin takviyelerini yapmalarını, belirtilerin ileri seviyelere ulaştığında başvurmaları gerektiği noktasında uyarıyor.