Karaman'da kar yağışı devam edecek mi?

TAKİP ET

Karaman'da dün yılın ilk kar yağışı gerçekleşti. Hasretle beklenen kar yağışının erken durması, yağışların devam edip etmeyeceği sorusunu akıllara getirdi.

Karaman'da dün yılın ilk kar yağışı gerçekleşti. Hasretle beklenen kar yağışının erken durması, yağışların devam edip etmeyeceği sorusunu akıllara getirdi.

Meteorolojiden alınan bilgilere göre, Karaman'da kar yağışı 18 Ocak Pazartesi günü (bugün) de ikindi saatlerinde itibaren aralıklı olarak devam edebilir. Akşam saatlerinde biraz daha şiddetini arttırabilecek olan kar yağışı haftanın diğer günlerine pek etki etmeyecek gibi görünüyor.

Meteorolojinin verilerine göre, 19 Ocak Salı günü çok bulutlu bir hava beklenen Karaman'da 20 Ocak Çarşamba gününden itibaren güneş yeniden yüzünü gösterecek.

21 Ocak Perşembe ve 22 Ocak Cuma günleri ise hava sıcaklıkları haftanın diğer günlerine göre yeniden yükselişe geçecek.

Karaman'da Pazartesi gününden Perşembe gününe kadar hava sıcaklıklarının en yüksek 3, en düşük ise -8 derece olarak ilerlemesi bekleniyor.

21 Ocak Perşembe ve 22 Ocak Cuma günlerinde ise sıcaklıklar 10 dereceye kadar yükselebilecek.

Buzlanma ve don uyarısı

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde için buzlanma ve don uyarısı yapıldı.  

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Konya'nın kuzeyi dışında kalan yerlerde aralıklı hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde ise bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.