Karaman'da etkili olan yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü

TAKİP ET

Karaman'da dün geceden bu yana etkili olan yağışlar, Karamanlı çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Karaman'da dün geceden bu yana etkili olan yağışlar, Karamanlı çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Karaman'da geride bıraktığımız hafta sonundan itibaren etkili olan ve bu sabah itibari ile etkisini arttıran sağanak yağışlar, buğday ve arpa üreticilerinin yüzünü güldürdü.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, bu sene yağışların beklenenin çok uzağında olduğunu belirterek, "Son yıllarda kuraklık yaşıyoruz. Bu sene de yağmur bir türlü beklediğimiz gibi yağmamıştı. Hatta Cuma günü tüm Türkiye'de olduğu gibi Karaman'da da gönülden yağmur duamızı etmiştik. Cuma gününden bu yana etkili olan yağışlar, ekini olan çiftçilerimiz için can suyu oldu diyebiliriz.

Yeterli değil ama en azından bir rahatlama etkisi gösterdi. Bu güne kadar az miktardaki yağışlar ile tava gelen buğdaylarımız çıktı. Diğerlerinin de bu yağışlarla birlikte çıkmasını bekliyoruz." dedi.

"Bu yağışlar çiftçilerimiz için 'umut' demek"

Başkan Bayram konuşmasının devamında, "Zor günler yaşıyoruz. Birkaç senedir devam eden kuraklık bu sene daha da hissedilir oldu. 3 gündür devam eden bu yağışlarla birlikte zor günlerin geride kalmasını temenni ediyoruz. Sağanak yağış, tarlalarımıza, hububatlarımıza adet can verdi. Ekili alanlarda çıkmayan hububatlar da bu yağışlarla birlikte yüzünü gösterecektir." ifadelerini kullandı.