Kahramankazan'da "Sıfır Atık" eğitimi

TAKİP ET

Kahramankazan Belediyesince sıfır atık projeleri kapsamında çevre bilinci oluşturulmasına katkı sunmak amacıyla okul müdürleri ve öğretmenlere "Çevre Sorunlarının Dünyadaki Yeri" temalı iklim değişikliği ve çevre bilinci eğitimi verildi

Kahramankazan Belediyesince sıfır atık projeleri kapsamında çevre bilinci oluşturulmasına katkı sunmak amacıyla okul müdürleri ve öğretmenlere "Çevre Sorunlarının Dünyadaki Yeri" temalı iklim değişikliği ve çevre bilinci eğitimi verildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitime Belediye Başkan Yardımcısı Osman Doğan, ilçede bulunan okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Sinan Erten'in verdiği eğitimde, çevre sorunları, iklim değişiklikleri, geri dönüşüm ve çevre bilincinin hayattaki önemi ve genç nesillerin alabilecekleri dersler konuşuldu.

Çevre bilincinin öncelikli olarak okullarda sınıf içi eğitimler verilerek başlamasının gerekliliğini vurgulayan Erten, bu tarz programların okullarda sık sık tekrar edilmesinin ve süreklilik kazanmasının önemine değindi.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz da "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde yürütülen proje kapsamında hedefimiz önümüzdeki süreçte tüm atıkların dönüştürüldüğü bir ilçe haline gelmek. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.


AA