Kahramankazan'da halk oyunları festivali düzenlendi

TAKİP ET

ANKARA (AA) - Kahramankazan Halk Eğitim Merkezinin halk oyunu kursunu başarıyla bitiren kursiyerler öğrendikleri oyunları yıl sonu festivalinde sahneledi.15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Müzesi'ndeki programda sahneye çıkan öğrenciler, Türkiye'nin çeşitleri yörelerine ait halk oyunlarından örnekler sundu. Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen program sonunda kursiyerlere katılım belgeleri ile spor kurslarına katılan ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren...

ANKARA (AA) - Kahramankazan Halk Eğitim Merkezinin halk oyunu kursunu başarıyla bitiren kursiyerler öğrendikleri oyunları yıl sonu festivalinde sahneledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Müzesi'ndeki programda sahneye çıkan öğrenciler, Türkiye’nin çeşitleri yörelerine ait halk oyunlarından örnekler sundu.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen program sonunda kursiyerlere katılım belgeleri ile spor kurslarına katılan ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren kursiyerlerle Kursiyerlerimiz okuyor, örnek oluyor’’ projesi kapsamında en çok kitap okuyanlar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muzaffer Yılmaz tarafından ödüllendirildi.

Proje kapsamında 21 Şubat'tan bu güne kadar 85 kitap okuyarak birinci olan el sanatları kursiyeri Derya Önkal, kitap okuma sevgisini ortaokul öğretmeni sayesinde kazandığını belirterek, Okuduğum her kitapta yeni bir dünyanın kapısının aralandığını fark ettim ve okumaya devam ettim. Hep polis olmayı hayal etmiştim, o yüzden polisiye romanlar bu alışkanlığı kazanmamda etkili oldu. Çocuklarıma ve çevreme örnek olduğumu düşünüyorum. Herkesi de kitap okumaya davet ediyorum. diye konuştu.