Kahramankazan'a özgü lezzetler kitap oluyor

TAKİP ET

Ankara'nın Kahramankazan ilçesine özgü yemek ve tatlılar, gelecek kuşaklara aktarılması için kitapta toplanacak.Belediyeden yapılan yazılı...

Ankara'nın Kahramankazan ilçesine özgü yemek ve tatlılar, gelecek kuşaklara aktarılması için kitapta toplanacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanacak yöresel yemekler kitabında yer alacak ilçeye özgü lezzetleri tanıtmak için harekete geçildi.

Kahramankazanlı kadınlar, ilçenin leziz tatlarını hazırlamak için Kahramankazan Belediyesi Kumpınar Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Kadınlar, aralarında katı haside (pekmez tatlısı), pilav, kapama, öküz helvası, kavurma, höşmerim (sade, ballı, şekerli) ve aş çorbası gibi lezzetlerin de olduğu birbirinden güzel yemek ve tatlılar hazırladı.

Kitapta, yiyeceklerin tarihi geçmişleri ile içinde yer alan malzemelere ve yapılış şekillerine de yer verilecek. Böylece Kahramankazan'a özgü yemek ve tatlıları kitap sayesinde ölümsüzleşerek, gelecek nesillere de aktırılacak.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, böylesine anlamlı bir çalışmada yer aldıkları için mutluluk duyduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Eti, kavunu ve balıyla meşhur olan ilçede kendine özgü onlarca yemek ve tatlı bulunduğunu aktaran Oğuz, "Annelerimizin, bacılarımızın, ablalarımızın maharetli ellerinden yüz yıllardır hazırlanan bu yemekler kitap sayesinde gelecek kuşaklara da aktırılacak. Ayrıca kitabın dağıtıldığı bölgelerde de bu lezzetler bilinir hale gelecek. Başta Ankaralı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı bu lezzetleri tatmaları için Kahramankazanımıza davet ediyorum." ifadelerini kullandı.