Kadın otobüs şoförünün "Direksiyondan Tuvale" sergisi açıldı

TAKİP ET

EGO otobüs şoförü Burcu Güvercin, "Direksiyondan Tuvale" isimli resim sergisini, Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle...

EGO otobüs şoförü Burcu Güvercin, "Direksiyondan Tuvale" isimli resim sergisini, Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşturdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, EGO Genel Müdürlüğü, otobüs şoförlüğü yapan Burcu Güvercin'in çocukluk hayalini gerçekleştirdi.

Güvercin'in, son 5 yılda yaptığı resimlerden oluşan "Direksiyondan Tuvale" isimli sergi, Kızılay Metro Sanat Galeri'sinde açıldı.

Serginin açılışını yapan EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, kadın şoförleri Genel Müdürlüğün aydınlık yüzleri olarak gördüğünü vurguladı. Alkaş, şu ifadeleri kullandı:

"Bir taraftan otobüs sürücüsü olarak görev yapmak bir taraftan da çocuk yetiştirmek öyle kolay bir iş değildir. Sekiz saat direksiyon başında olmak gerçekten de herkesin yapabileceği bir iş değildir, stresli bir iştir. Bu stresi yönetebilen, öfkesini kontrol altında tutabilen kişi işini sağlıklı bir şekilde yürütebilir. Bunun en güzel örneğini Burcu Hanım'da görüyoruz. Güler yüzle ve sakin bir şekilde bu zor işin üstesinden gelebiliyorsa resim yapmasının bunda büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum."

Sanatı ve sanatçıyı desteklemeye devam edeceklerini belirten Alkaş, bundan sonraki sergileri, en kısa zamanda EGO Sanat Galerisi'nde açmayı planladıklarını kaydetti.

- "Kadınların istedikleri her şeyi yapabileceklerine inanıyorum"

Otobüs şoförü Burcu Güvercin de EGO Genel Müdürlüğüne verdiği destek için teşekkür etti.

Güvercin, "Bütün kadınların, istedikleri her şeyi yapabileceklerine inanıyorum. Yeter ki inansınlar, vazgeçmesinler. Mücadele etmek umut etmektir zaten. Mutlaka denesinler. Yapmak istiyorlarsa her zaman vakit ayırabilirler." ifadesini kullandı.

Yağlıboya 73 eserden oluşan "Direksiyondan Tuvale" isimli resim sergi, 9 Temmuz Cuma gününe kadar gezilebilecek.