İstanbul Müzeleri

TAKİP ET

İstanbul herkes için gezip görülebilecek ve sürekli yeniden keşfedilebilecek bir zenginliğe sahiptir. Bu yazıda bu zenginlikleri müzeler ile anlatıyoruz. Çünkü İstanbul müzeler konusunda dünyanın en şanslı şehirlerinden biri. İşte, İşte İstanbul’da gezip görebileceğiniz müzeler:

1-) SAKIP SABANCI MÜZESİ

İstanbul Boğazı'nda Emirgan adlı güzel bir parkta bulunan özel bir Güzel Sanatlar Müzesi. Hat sanatına, dini ve devlet kayıtlarına adanmış müzede ayrıca Osmanlı döneminden kalma tablolar da bulacaksınız. Sakıp Sabancı (başarılı iş adamı ve büyük hayırsever) tarafından kurulmuş ve Haziran 2002'de açılmıştır. Sürekli sergilerin yanı sıra müzede ayrıca hafta sonları yurt içi ve yurt dışında geçici sergilere ev sahipliği yapmakta ve kültürel etkinlikler düzenlenmektedir. Son zamanlarda müze, Pablo Picasso ve Auguste Rodin'in eserlerini sergileyerek dünya çapında da ilgi görmüştür.

2-) RAHMİ KOÇ MÜZESİ

Osmanlı İmparatorluğu'nun eski bir çapa fabrikası olan güzel bir binada, sanayi, ulaşım ve iletişim tarihini anlatan etkileyici bir eser koleksiyonu bulacaksınız. Ayrıca ek bir ücret karşılığında ziyaret edebileceğiniz 1944'ten itibaren 93 metrelik bir denizaltı da dahil olmak üzere dış mekan gemilerini, tam boyutlu uçakları bulacaksınız. Şaşırtıcı bir eski model araba, motosiklet ve tren koleksiyonu var.

3-) İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİ

İstanbul Arkeoloji Müzesi üç ayrı müzeden oluşmaktadır: Ana Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Emaye Köşk Müzesi. Dünya tarihindeki hemen hemen tüm dönemleri ve medeniyetleri temsil eden bir milyondan fazla nesneye ev sahipliği yapmaktadır.

Birinci kattaki ana müzede, çanak çömlek, pişmiş toprak heykeller gibi dünyanın en büyük koleksiyonlarından birini ve etkileyici bir madeni para, madalya, rozet koleksiyonunu ve 70.000 kitaplık devasa bir kütüphaneyi bulacaksınız. Alt odada MÖ 4. yy'a tarihlenen freskler, mezarlar, lahitler ve özellikle Büyük İskender'e ait lahitler görülebilir. En ünlü parçalar, Tabnitand'ın iki lahiti ve Likya ve yas tutanlar. Ayrıca Adonis of Tabnit ve İskender'in büstü gibi güzel heykellere de hayran olabilirsiniz.

Linki tıklayarak Eyfel Kulesi hakkında da bilgi alabilirsiniz.

queen istanbul müzeleri kreatinin magnezyum eksikliği eyfel kulesi a vitamini kreatinin nedir istanbuldaki müzeler queen