İmplant Tedavi Süreci ve Yapımı

TAKİP ET

İmplant tedavisi, diş ve diş sağlığı açısından önemli bir devrim niteliğindedir.

İmplant tedavisi, diş ve diş sağlığı açısından önemli bir devrim niteliğindedir. İmplant, titanyumdan yapılan kök veya vida şeklinde bir yapıdır. Çene için yerleştirilerek uygulanır. Sonrasında iyileşme göstermesi ve çene yapısının kendisinden bir parça olarak kabul edilmesi beklenir. Birçok uzman diş hekimi sizlere bu konuda yardımcı olmaktadır. Bunun yanında diş hekimine gidecek vaktiniz yoksa, evde diş hizmeti veren bir çok uzman kişinin de olduğunu ifade etmek gerekiyor.

İstanbul implant tedavisi çene kemiği üzerinde yapılan cerrahi bir operasyondur. Uygun pozisyonda yuvalar açılır. Bu tedavi sürecinde hijyen son derece önemlidir. Genel anesteziye gerek duyulmaz. Sadece o bölgenin uyuşturulması gerekir ve bu local anestezi işlemi ile yapılır. Ağızda var olan hissizlik durumu sona erinceye kadar hastanın herhangi bir  şey yememesi gerekir. Etkisi çok uzun sürmez. İşlem sonrasında kısa süre sonra yemek yemesi mümkün olur.

İmplant Tedavisi ne kadar sürer?

Ankara implant tedavisi ortalama olarak 7-10 gün arasında sürebilirken 1 günde iyileşme gösteren tedaviler olduğunu da ifade edebiliriz. Tedaviler eriyen dişlere yapılmaktadır. Bu süreçte geçici protez yapılması mümkün olmaz. İlk aşamada implant tedavisi yapılır. Sonraki aşama ise 3-6 arasında gerçekleşir. İmplantların kemiğe kaynaması gerekir. İşlem sonrasında 1 hafta geçince implant üzerine geçecek olan porselen dişler yapılmaktadır. İmplantların  takılması 3-4 dakikada tamamlanır. Hasta bu aşamada bir ağrı hissetmez.  Güvenilir bir tedavi sürecidir.

İmplant tedavisinde hata oranı var mı?

İmplant tedavisinde son derece önemli noktalar vardır. Bu noktalar arasında  ilk sırada tedavi yapan hekim gelmektedir. Alanında uzman ve tecrübeli bir hekimden yardım almak hata riskini 0’a düşürür. İmplant markasının da önemli olduğunu ifade edebiliriz. Bu konuda hekiminiz ile konuşarak gerekli olan bilgiyi almanız mümkündür. İyi bir implant tercih edilirse, kullanım süresi de uzun olur.

Sitemiz üzerinden implant tedavi süreci hakkına gerekli bilgiyi çok rahat bir şekilde edinmeniz mümkündür. Randevu sistemi üzerinden de rahatlıkla randevu almanız mümkündür. Sağlıklı ve güzel gülümsemeler için diş sağlığı son derece önem teşkil eder.