İlimizin Tarımsal Sorunlarını Tek Tek Anlattılar

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir Karaman Ziraat Odasını Ziyaret Etti.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada;

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Sn. Dr. Mehmet HASDEMİR, İl Tarım ve Orman Müdürümüz Sn.Yusuf ŞAHİNBAŞ Odamızı ziyaret etti.

Ziyarette gerçekleştirdiğimiz toplantıda İlimiz tarımının sorunlarını Genel Müdür Sn. HASDEMİR, yapmış olduğu telekonferans ile Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’ ye ve Bakan Yardımcısı Sn. Ayşe Ayşin IŞIKGECE’ ye dile getirdik.

Sayın Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’ye Gödet Barajı ihale sürecinin hızlandırılması talebimizi ilettik. Bakan beye yaklaşık 12-13 yıldır İlimize Tarım Bakanı düzeyinde ziyaret olmadığını ifade ederek ilimize davet ettik. Kendileri en kısa zamanda ilimize ziyarette bulanacaklarını belirtti.

Bitkisel Üretim Genel Müdürümüz Sn. HASDEMİR’e üreticilerimizin sorunlarını ve taleplerini ilettik.

1. Kuyu ruhsatları olmadığı için devletin faizsiz kredilerinden ve P hibe sulama projelerinden çiftçimizin yeterince yararlanamadığını, sorun yaşadığını ilettik.

2.Gödet basınçlı sulama projesinin Karaman tarımı için önemini ve bir an önce ihale sürecinin tamamlanmasını ve ilimize dış havzalardan su getirilmesi, devam eden projelerin tamamlanması talebimizi ilettik.

3.İlimizde bulunan ruhsatsız sulama kuyularının imar barışı gibi bir defaya mahsus af kapsamında değerlendirme yapılarak kuyu barışı yapılması talebimizi ilettik.

4.Gübre fiyatlarındaki afaki artışları ilettik.

5.Elektirik paralarının mahsul satım zamanlarında ödenmesi, aylık ödemenin çiftçimizi zorlandığını ilettik.

6 .Tarla desteklerinin üreticilerimize verilmesi gerektiğini, tarla sahiplerine verilmesi nedeniyle devletin verdiği desteklerden yeterince üreticilerimizin yararlanamadığını belirttik.

Üreticilerimizin Şeker pancarı üretimindeki yaşadığı sorunlar ve bir çok konuyu istişare ettik.
Zaman zaman Ankara ziyaretlerimizde Çiftçimizin ilettiğimiz sorunlarına çözüm amaçlı çaba içinde olan Genel Müdürümüz Sn.Dr. Mehmet HASDEMİR, şeker pancarı ve bitkisel üretimde uygulamaya konulan münavebeli ekimin ertelenmesinde bizlere büyük destekler vermiştir.

Ziraat Odamıza yapmış olduğu ziyaret ve çok verimli geçen toplantı için Genel Müdür Sn. HASDEMİR’e,telekonferansla toplantıya katılan Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’ye, Bakan Yardımcısı Sn. Ayşe Ayşin IŞIKGECE’ye, İl Tarım ve Orman Müdürümüz Yusuf ŞAHİNBAŞ’a, Kazımkarabekir İlçe Tarım Müdürümüz Ayşe KOCA’ya Ziraat Odamız ve çiftçilerimiz adına teşekkürler eder, şükranlarımı sunarım" ifadelerine yer verildi.