İl hemşehri dernekleri Gölbaşı'nda bir araya geldi

TAKİP ET

İl hemşehri dernekleri, Gölbaşı'nda düzenlenen toplantıda buluştu

İl hemşehri dernekleri, Gölbaşı'nda düzenlenen toplantıda buluştu.

Gölbaşı Belediyesi Manzara Kafe'de düzenlenen toplantıya, 12 dernek temsilcisinin yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Serdar Tekin de katıldı.

Prof. Dr. Karakaya, burada yaptığı konuşmada, Ramazan Şimşek'in, Gölbaşı'nın büyümesi için ciddi gayretleri olduğunu söyledi.

Şimşek'in vatandaşla iç içe güzel hizmetler yaptığını belirten Karakaya, "Geldiği günden beri mali durumu düzeltti. Çünkü böyle kurumlarda finansal akışı düzeltmeden bir şey yapmanız mümkün değildir. Bu anlamda borçlu bir yapıdan çıkıp kendi kaynaklarıyla yatırım yapabilen bir belediye haline geldi Gölbaşı Belediyesi." dedi.

Belediye tarafından hazırlanan ve çalışmaları başlatılan Büyük Gölbaşı Merkezi Projesi ile ilçenin kimliğinin yeniden oluşturulduğuna vurgu yapan Karakaya, şunları kaydetti:

"Gölbaşı denildiğinde merkezin bir çekiciliğinin olması lazımdı. Gölbaşı yatay olarak büyüsün genişlesin ama merkezi cazibe merkezi haline getirmek gerekir. Konya yolunun alta alınmasıyla Gölbaşı'nın iki yakası bir araya geldi. O iki yaka bir araya geldikten sonra orayı da güzel bir şekilde giydirmek gerekiyor. Gölbaşı'na gelenlerinin bu güzel manzarayı görmesi lazım. Bu noktada Büyük Gölbaşı Merkezi Projesi tam da bunu yapacak."

Şimşek ise Gölbaşı'nın hakkettiği noktaya geldiğini ifade etti.

Belediye olarak araçlar aldıklarını, belediyede kiralık araç kalmadığını anlatan Şimşek, şöyle konuştu:

"2023 yılı bütçemizi 988 milyon 880 bin lira yaptık. Ek bütçeyle beraber 1,5 milyar yapmayı hedefliyoruz. Bunu da gerçekleştiriyoruz. Giderlerimiz de var. Gölbaşı metropol ilçeler arasında yüzölçümü en büyük ilçedir. Nüfusumuz 150 bine doğru gidiyor. Giderlerimiz de bu doğrultuda artıyor. Artsın biz çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Gölbaşı Türkiye'nin parlayan yıldızı oldu. Büyüme oranı olarak, 922 ilçe ve 81 ilin içerisinde 11. sıradayız hamdolsun."

İl hemşehri derneklerinin temsilcileri ise hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'e teşekkür etti.


AA