İl dışı atama takvimi yayınlandı!

TAKİP ET

MEB Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin görev yeri değiştirme (tayin) başvuru takvimi yayımlandı. Görev yeri değiştirmek isteyen öğretmenlerin bulundukları ilde 3 yıllık hizmet süresini doldurması gerekiyor. Peki il dışı atama başvuruları ne zaman yapılacak? İşte 2020 öğretmen görev yeri değiştirme şartları ve başvuru tarihleri…

İl dışı atama takvimi görev yerinde değişiklik yapmak isteyen öğretmenler tarafından sıkça araştırılıyordu.

Milli Eğitim Bakanlığı görev yeri değiştirmek isteyen öğretmenler için atama takvimini yayınladı. İl dışı atama başvuruları 6 Ağustos itibariyle başlayacak. Başvurulara kısa bir süre kala adaylar başvuru şartlarını merak ediyor. Peki il dışı atama başvuruları nasıl yapılacak? İşte görev yeri değiştirmek isteyen adaylar için başvuru tarihleri…

İL DIŞI ATAMA BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı il dışı atama takvimini yayımladı. Görev yeri değişikliği atama başvuruları 6 Ağustos tarihinde başlayacak ve 10 Ağustos’ta sona erecek. Adaylar başvuruları mebbis.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerinden yapabilecek.

İL DIŞI ATAMA BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

BAŞVURU ÖNCESİ EKSİK BİLGİLER DÜZELTİLECEK!

Yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler, bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve benzeri bilgilerini başvuru yapmadan önce MEBBİS e-Personel Modülünden kontrol edecek. Yanlış ya da eksik bilgilerin düzeltilmesi belgeye dayalı olarak eğitim kurumu veya il,ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden talep edecek.

EN FAZLA 40 EĞİTİM KURUMU TERCİH EDEBİLECEK!

İller arası yer değiştirme başvurusu yapacak adaylar aynı ilden veya farklı illerden en fazla 40 eğitim kurumu tercih edebilecek. Başvuru yapacak öğretmenlere tercihleri dışında 41’inci seçenek olarak başka bir il tercih etme hakkı verilecek. Ancak 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41’inci seçenek işaretlenmeyecek.

BAŞVURULAR ONAYLATILACAK!

İl dışı atama başvuruları eğitim kurumu müdürlüğü, il, ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerince onaylatıldıktan sonra geçerlilik kazanacak. Bu birimler tarafından onaylanmayan başvurular geçersiz sayılacak.

İL DIŞI ATAMA BAŞVURU ŞARTLARI 2020!

Adaylığı kaldırılmış olmak,

31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak,

652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4 üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, bu bölümün 1 ve 2' nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla 1 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak, şartları aranacaktır.