Hızlı trenin test sürüşleri başladı

TAKİP ET

Konya Karaman Hızlı Tren Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Sinyalizasyon Tesislerinin ETCS Seviye-1 tren dinamik test çalışmalarına dün Çumra İstasyonundan başlanıldı.

Konya Karaman Hızlı Tren Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Sinyalizasyon Tesislerinin ETCS Seviye-1 tren dinamik test çalışmalarına dün Çumra İstasyonundan başlanıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 237 Km’lik Konya-Karaman-Ulukışla (Niğde) Hızlı Tren Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Konya-Karaman hattının 102 km’lik kısmı üzerinde test sürüşlerine dün Çumra İstasyonundan başlanıldığını duyurdu. Test sürüşleri 15 Mart’a kadar devam edecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye’nin geleceğine yönelik büyük yatırımları, devasa ulaştırma projelerini bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Konya Karaman Hızlı Tren Projesi tamamlandığında Konya, Karaman arası 1 saat 15 dakika olan seyahat süresi 35 dakikaya düşecek. 

ETCS Seviye-1 tren dinamik test çalışmalarına Konya Çumra istasyonunda başlanıldı

Çalışmalarına 2012 yılında başlanan 102 kilometrelik Konya-Karaman hat kesiminde; altyapı, üstyapı, elektrifikasyon işleri ile istasyon düzenleme işleri tamamlanmasının ardından, elektrikli olarak işletmeye alındı. Yapımı tamamlanan kısımlarda Sinyalizasyon testlerinin ETCS Seviye-1 tren dinamik test çalışmalarına dün Konya Çumra istasyonunda başlanıldı.

Proje sonunda Konya-Adana arası 5 saat 50 dakikadan 2 saat 20 dakikaya düşecek

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, hatların tamamlanmasıyla; Konya-Adana arası seyahat süresinin de 5 saat 50 dakikadan 2 saat 20 dakikaya düşürülmesinin, günlük 34 çift tren olan hat kapasitesinin 3 kat arttırılmasının ve Konya-Ulukışla üzerinden gelen yüklerin Mersin ve İskenderun Limanlarına daha hızlı aktarılmasının planlandığı ifade edildi. 

Karaman-Ulukışla kesiminde de yüzde 73 fiziki ilerleme sağlandı

102 km olarak ve 200 km/sa. uygun olarak inşa edilen demiryolunda; 1.8 milyon m3 kazı, 1.7 milyon m3 dolgu, 74 adet köprü ve menfez, 11 adet yaya alt ve üstgeçidi inşa edildiği bilgisini veren Bakanlık, Konya-Karaman-Ulukışla hattının diğer bölümü olan Karaman-Ulukışla kesiminde ise çalışmaların devam etmekte olduğunu, yüzde 73 fiziki ilerleme sağlandığını aktardı. 

Proje kapsamında; 200 km/sa. uygun olarak 135 km uzunluğunda yeni demiryolu hattının yapımı ile 2 adet tünel, 12 adet köprü, 44 adet alt-üstgeçit ve 141 adet menfezin yapımının planlandığı belirtilirken; sinyalizasyona yönelik tasarım çalışmalarının devam etmekte olduğu bilgisi verildi.