Haberso Sosyal Medya Gazetesi

TAKİP ET

İnternette sosyal medya gazetesi olan Haberso'nun beyin yeri Bursadır.

İnternette sosyal medya gazetesi olan Haberso’nun beyin yeri Bursadır.

İgrus Enteraktif Medya’nın alt kuruluşudur. Haberso’nun amacı gerçek verileri halka ulaştırmaktır. Gerçek günümüzde bütün gazetelerin ve sosyal medya gazetelerinin amacı değilken şişirme haberlerle prim yaparlarken Haberso böyle bir gazetenin yanlışını vurgularcasına kurulmuş bir sitedir. Ve yaptıkları haberlerle de bunu doğrulamıştır. Mottosu ise “Gerçekler bize muhtaç değil, bugün değilse yarın mutlaka ortaya çıkar. Amacımız yalnızca yarını bugüne taşıyan bir doğru tarafsız habercilik. Bizler daima gerçeği sırtımızda taşıyacağız.” diyerek gerçeğin halka doğru bilgilendirilmesi ve doğru haberciliğinin önemine dikkat çeken başarılı bir sosyal medya gazetesi olmuştur.  En önemli amacı gerçeği topluma ulaştırmaktır. Neden internetten habercilik yaptıkları konusunda ise kendilerini şöyle açıklarlar. Sosyal medya Haberso’ya geleneksel gazetecilik sınırlarının dışına çıkmayı ve sınırların dışında özgürce haber yapma olanağını sağlar. Bu durumu ise toplumsal ulaşabilirliğe sahip özgür habercilik olarak tanımlarlar. Bu durum tamamen halkın iyiliğini istemekten başka bir şey değil. Neredeyse bütün insanlar haberleri gazeteyi ayakta tutmak için gazete almak yerine internetten haberlere bakıp geçmektedir. Sonra bu bilgileri akıllarına doğru yanlış ham bilgi olarak atarlar. Sosyal medya gazetesinin yaptığı haberler doğru yönde olduğu kişinin en azında bilgisinin aklında yanlış olmasını engeller. Sosyal medya gazeteciliği herkesin uğrak noktası olduğundan Haberso’da bu yöntemi kullanarak halka ulaşmayı amaçlamıştır.

Haberso’nun ilkelerinde ise tamamen gazetecilik ilkelerini benimsemiştir. Öncelik topluma karşı sorumlulukların bilincindedir. İnsan hak ve özgürlüklerine saygı duymayı her haberde bilinçli bir şekilde uygulamış olan Haberso, ırk dil, din, mezhep, cinsiyet farkı gözetmez. Toplumsal bütün farklılıklara saygı duyan bir sitedir. Haberso her gazetenin yapması gerektiği gibi basın özgürlüğünü sonuna kadar savunur. Ve bu dik duruştan asla vazgeçmez. Sonucu toplumun menfaati için bir olay olacaksa yani halka iyi bir şey olacaksa ne kadar kurum ve kuruluşlarının zorbalık olduğu sansürlerine karşı durarak sonuna kadar mücadele eder. Bu durum da gazetecilik etiğinden taviz vermemeyi gerektirir. Etik günümüzde birçok insanın unuttuğu hayatımızın kilit noktası bir kelimeyken Habersobu kelimeyi bütün haklarıyla bize tekrar hatırlatır.  En önemlisi ise toplumun doğru haber alma hakkını savunmasıdır. Bütün bu yönlerken takdir edilmesi gereken nadir haber sitelerinin başında gelir.

Haberso’nun içeriği şu şekildedir. Gündemde olanlar, yurttan haberler, dünyadan haberler, günlük oluşan haberler, ekonomi haberleri, siyaset haberleri ve sağlıkla ilgili haberler vardır. Bunun yanında kategorinin azlığından dolayı başlık olmayan fakat ana sayfa bölümünde gözüken haberler de vardır Mesela yemek bölümüyle ilgili haberler gibi. Aynı zamanda kültür sanat haberleri, bilim ve teknoloji haberleri, asayiş haberleri, mobil ve oyun haberleri, 7/24 trend olan haberler, İzmir haberleri, İstanbul haberleri ve Ankara haberleri olarak ilginizi çeken başlıklar altında o başlığın haberlerine kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz. Sitenin hava durumu, yol durumu gibi seçeneklerinden de kolaylıkla faydalanabilirsiniz. Sosyal medya gazetesi olan Haberso’nun en güzel tarafı arşiv başlığı altında saati saatine ne olduğunun haber edilmesidir. Bunlar genelde tek cümle halinde ve merak edilmesi halinde cümlenin üzerine tıklanıp o haberi okunabileceği güzel bir sistemsel uygulama olmuştur. Vakti olmayan insanlar buradan her alanda günlük ne olduğuna bakıp zaman kazanabilir.

E-mail ile ulaşmak isteyenler isebilgi@haberso.com mailinden siteyle iletişime geçebilirler.Haberso’nun haberlerine ulaşmak için kişinin kullanıcı adı yazarak üye olması gerekmektedir. Haber ihbar için ise whatsaap’tan haberin konusu ve detaylarıyla birlikte Haberso’ya ulaştırabilirsiniz. Ayrıca resmi internet sitelerinde de bunun için bir alan vardır. Gazetenin editörleri tarafından haberin doğruluğu ispatlandığı takdirde ve haberin olması gereken kuralına uyduğu takdirde haber yayınlanabilir.